Clip primeur: Stormcast – Resonance

Facebookrssmail

Na de aankondiging van hun aankomende album ‘The Ghost Eater’ dat later dit jaar zal verschijnen, komt Stormcast vandaag met hun nieuwe single ‘Resonance’ van dat album. ‘Resonance’ is de meest agressieve track qua compositie van het album, in tegenstelling tot de iets ‘tamerdere’ en progressievere tracks die volgen. De tekst concentreert zich op de emotionele energie die men ervaart bij het vinden van zijn of haar ware roeping; of door persoonlijke verbinding of het vinden van een plek waar men kan bloeien en gedijen. De alles zeggende tekst “I am at last in a place I can grow to be, free from the darkness so cold, with you in sight we can accomplish all” laat de resulterende synergie van deze verbinding en zijn krachtige reactie horen.

Voor wie al bekend is met de melodieuze / atmosferische hardheid van Stormcast, zwaait het nieuwe album naar een meer technische en progressieve benadering van het schrijven van liedjes, terwijl het toch hun bepalende esthetiek behoudt. De band is opgericht in 2007 in Nicosia, Cyprus, en probeert muziek te schrijven om zichzelf te uiten en iets te creëren dat hen definieert.

In de begintijd presenteerde Stormcast een mix van verschillende metal-genres, terwijl ze vaak een atmosferische / melodieuze black metal-sfeer afgaven. De band begon met covers die vooral geïnspireerd waren door bands als Rotting Christ, Moonspell, Septic Flesh en Hypocrisy, terwijl ze ook experimenteerden met het vormen van hun eigen geluid door hun eigen materiaal te schrijven. Tegen 2009 bracht de band hun eerste 4-track demo uit met de titel ‘Scorched Earth’, wat de band een aanzienlijke aanhang opleverde in de Cypriotische metal-community.

De jaren na de demo-release probeerde de band zoveel mogelijk live te spelen en aan de toenemende vraag naar live-optredens van hun lokale scène te voldoen. Het hoogtepunt van Stormcast’s carrière was enkele jaren geleden, toen de band werd uitgenodigd om op het befaamde Metaldays Festival 2013 in Slovenië te spelen als winnaars van een bandbattle.

In 2014 tekende de band bij Pitch Black Records, en de band bracht haar eerste volledige album uit met de titel ‘Frame of Mind’ in het laatste deel van dat jaar. Na een bandhiatus van 2015 tot 2017 heeft de band nu hun comeback gemaakt met hun gloednieuwe zelfuitgebrachte album getiteld ‘The Ghost Eater’. 2018 Markeert de monumentale comeback voor Stormcast met hun nieuwe line-up, en momenteel gevestigd in Brighton (UK), ze zijn van plan om mee te doen en te spelen voor metal muziekfans over de hele wereld!

Vandaag wordt ‘Resonance’ geprimeurd op RockMuZine. Enjoy!

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ