Aborted – Terrorvision

Facebookrssmail

Sven de Caluwe en z’n maten in het ‘Belgische’ Aborted, hebben hun volgende hoofdstuk genaamd ‘Terrorvision’ ook weer losgelaten op de mensheid. Aborted had in het verleden nogal eens last van bezettingswisselingen maar heeft inmiddels al jaren een vrijwel stabiele line up. Naast Sven op zang, bestaat Aborted uit Ken Bedene op drums, Mendel Bij De Leij en Ian Jekelis op gitaar en Stefano Franceschini op de bas. ‘Terrorvision’ is het tiende album in het ruim 20 jarig bestaan van Aborted en staat weer garant voor een flinke portie death metal geweld.

Na het intro blaast ‘Terrorvision’ je letterlijk uit je sokken, de band is er met de jaren zeker niet milder op geworden. Technisch hoogstaande death metal van muzikanten die weten hoe ze hun instrumenten moeten bespelen. Het overgrote deel van het materiaal op ‘Terrorvision’ is van de hand van Ken Bedene, die naast drums, ook uitstekend gitaar en bas beheerst, en eveneens samen met Ian deel uitmaakt ook van Abigail Williams. Het album staat vol met complexe riffs en onnavolgbaar drumwerk, en natuurlijk het herkenbare brute gebrul van Sven! De sound van het album past weer perfect en is van producer Kristian Kohlmannslehner (o.a. Powerwolf en Benighted).

De plaat bevat ook enkel hoogtepunten en is een waar staaltje vakmanschap. Nummers ‘Exquisite Covinous Drama’ of ‘A Whore D’oeuvre Macabre’ knallen van jewelste en laten horen waartoe Aborted in staat is. Van het nummer ‘Squalor Opera’ is ook de eerste video van deze plaat gemaakt. Ook het schitterende artwork van de zweedse artiest Par Olofsson mag genoemd worden. Ook tekstueel is er meer diepgang dan op vorige albums. Sven heeft er een diepere mening aan gegeven, en ‘Terrorvision’ mag gezien worden als een jaren tachtig horror film die handelt over hoe slecht massa manipulerende media is door haat, angst, terrorisme en racisme te verspreiden en de mens het slechtste maakt wat de wereld kon overkomen. Favorieten op dit album zijn onder andere ‘Visceral Despondency’ en ‘Vespertine Decay’ intens en bruut zoals Aborted altijd al was, en toch ook weer een stap voorwaarts. Deze plaat laat maar weer eens horen waarom Aborted al ruim 20 jaar aan de top van de death metal scene staat, en dat blijft nog wel even zo gezien ‘Terrorvision’! (90/100) (Century Media)

Tracklist Terrorvision:

1. Lasciate Ogne Speranza (0:57)
2. TerrorVision (4:33)
3. Farewell To The Flesh (4:41)
4. Vespertine Decay (6:00)
5. Squalor Opera (4:01)
6. Visceral Despondency (3:32)
7. Deep Red (3:20)
8. Exquisite Covinous Drama (5:01)
9. Altro Inferno (4:49)
10. A Whore D’oeuvre Macabre (3:01)
11. The Final Absolution (5:07)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ