BE THE WOLF – EMPRESS

Facebookrssmail

Op 19 oktober brengt de band Be The Wolf hun derde album ‘Empress’ uit via het Scarlett Records label.

Dit album is de laatste in een trilogie reeks. ‘The Empress’ is een symbool uit de Tarot en staat voor power en superioriteit, alsmede creativiteit, productiviteit, en verbeeldingskracht.

Klinkt in elk geval spannend, dus ik ben benieuwd!

De band opent lekker stevig met ‘Burn Me Out’ onder een fijne Hard Rock/ Stoner Rock gitaarsound en uitstekende vocalen. De productie klinkt wel iets te gelikt voor een Hardrock/ Stoner Rockband, maar dat is tot nu toe nog weinig storend.

Tracks als ‘Action’, ‘Stallone’, ‘Thousand Years’, en ‘You’re My Demon Tonight’, kennen lekkere gitaarriffs in combinatie met een prima bass sound en refreinen die je lekker mee kunt zingen.
Op ‘Action’ wordt er een poppy sound aangebracht door het gebruik van een synthesizer sound onder een lekker in het gehoor liggende gitaarsound. Duidelijk is dat deze track mogelijk een radio single moet gaan worden.
‘Stallone’ is een lekker in het gehoor liggende gitaartrack met een prima gitaarsolo.
De track ‘Thousand Years’ heeft een prima refrein en de bass sound wordt uitstekend gespeeld en houdt echt de sound van de band bij mekaar tijdens deze track.
Op ‘You’re My Demon Tonight’ kun je lekker mee neuriën met de sound en het achtergrondkoortje en refrein kun je gezellig meezingen als je daar zin in zou hebben.

De tracks ‘All Days I Missed’, ‘Move It’, ‘Trigger Discipline’ en de afsluiter ‘Jungle Julia II’ verschillen weinig ten opzichte van de vorigen, maar nog steeds weet de band er lekker de vaart erin te houden. In deze track komt het Bass spel echt goed naar voren die gedurende de tracks op het gehele album echt uitstekend is en doet wat het moet doen.
‘Move It’ heeft echt onweerstaanbare coupletten en een refrein om lekker mee te kunnen brullen en vrolijk mee te bewegen onder de vrolijke gitaarsound.
‘Jungle Julia II’ is een interessante afsluiter door de mid-tempo sound en de afwisseling tussen rustige bridges en stevig gitaarriffs.

Alleen de albumtrack ‘Here and Now’ is een beetje een vreemd in de bijt qua sound en klinkt een beetje als een vuller. Bovendien heeft het een weinig inspirerende tekst. De sound op deze track is een beetje een Alternative Rock sound, alleen klinkt het wat donkerder.

De echte Hard Rock liefhebber zal dit album van Be The Wolf links laten liggen.
Daarvoor is de sound te poppy en de productie iets te glad. Maar de liefhebbers van goede Pop Rockbands zoals Imagine Dragons, Poets of The Fall, en Bastille zal dit album zeker aanspreken. Uitstekende tracks met vooral een prima bass sound en uitstekende refreinen die je lekker mee kunt zingen.
Perfect album voor als je een dag hard gewerkt hebt en even lekker stoom af wil blazen door gezellig mee te zingen.
(85/100) (Scarlett Records)

 

TRACKLIST EMPRESS

  1. BURN ME OUT
  2. ACTION
  3. STALLONE
  4. THOUSAND YEARS
  5. YOU’RE MY DEMON TONIGHT
  6. ALL DAYS I MISSED
  7. MOVE IT
  8. HERE AND NOW
  9. TRIGGER DISCIPLINE
  10. JUNGLE JULIA II

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ