Happy birthday Kenny Chaisson

Facebookrssmail

Kenny Chaisson werd geboren op 21 oktober 1963 en is een Amerikaanse bassist hoofdzakelijk bekend van de band Keel. Kenny speelde in Keel vanaf de oprichting in 1983. Kiel werd gevormd door de voormalige Steeler zanger Ron Keel. De oorspronkelijke leden waren Ron Keel op zang, David Michael Phillips op gitaar, Marc Ferrari op gitaar, Bobby Marks op drums en Kenny Chaisson op basgitaar.

De debuutplaat van Keel, Lay Down the Law, verscheen in 1984 maar het echte succes was daar met de opvolgers ‘The Right to Rock’ (1985) en ‘The Final Frontier’ (1986). In 1990 was het einde verhaal voor Ron Keel en zijn mannen maar zoals een ieder zichzelf respecterende band was de reünie daar in 1998. Ook deze hereniging was geen lang leven beschoren. In 2008, naar aanleiding van het 25 jaar bestaan werd Keel opnieuw nieuw leven in geblazen en dit keer bleef de band, tot op heden, actief. De tweede reünie was er 1 te veel voor Kenny Chaisson.

RockMuZine feliciteert Kenny Chaisson met zijn 55ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ