DRAGONY – MASTERS OF THE MULTIVERSE

Facebookrssmail

Op 12 oktober bracht de Oostenrijkse Symphonic Power Metal band Dragony hun derde album ‘Masters of The Multiverse ‘uit via Limb Music Records. Hun vorige releases waren ‘Legends’ (2012), en ‘Shadowplay’ (2015). Alle 3 de albums hebben gave albumcovers, moet ik zeggen.
Maar goed, dat is nou eenmaal mijn smaak…

De band kende een vlotte start. In 2007 begonnen onder de naam The Dragonslayer Project, ontving de band als tourende supportact veel lovende kritieken van collega bands als o.a. Sonata Arctica, Powerwolf, en Serenity.
In 2011 besloot de band hun naam in te korten naar Dragony en tekende in datzelfde jaar een platencontract bij Limb Music. Daarna bracht de band de alreeds genoemde twee albums uit en gingen op tour met o.a. Gamma Ray.

En dan is er nu het derde album ‘Masters Of The Multiverse’ en elk eighties kid weet precies waar naar de albumtitel zich verwijst. Met dit album zal de band weer op tournee gaan met opnieuw weer Serenity en tevens met Visions of Atlantis. Ik had nog nooit van de band gehoord, maar wanneer de bands Sonata Arctica en Powerwolf hun naar voren schuiven…. Tja, dan zijn mijn verwachtingen al hooggespannen.

Openingstrack ‘Flame of Tar Valon’ begint met een bombastische intro van keyboards en klassieke elementen voordat de stevige Metalsound zijn intrede doet. De Sopranostem van zanger Siegfried Samer is mooi zuiver en kent een mooie overlap met het klassieke achtergrondkoor tijdens het refrein. Als luisteraar ben je geneigd om vergelijkingen te trekken met Sonata Arctica zanger Tony Kakko, maar daarmee zou je Dragony te kort doen, want de band heeft duidelijk een eigen koers met de stijl en sound. Verrassend is de inkomende vrouwelijke vocalen als bridge op deze uitstekende opener.

Tracks als ‘If It Bleeds We Can Kill It’, ‘Grey Wardens’, ‘Defenders’, ‘Evermore’ en ‘The Iron Prince’, verschillen qua sound en vocalstijl weinig met de opener. Maar zijn zeer zeker uitstekende songs, welke zich elk kenmerken door een bombastische sound, sopranovocalen, een klassiek koor op de achtergrond tijdens de refreinen, en stevige gitaren en drumspel. Hier en daar weet de band zelfs een 80’s vibe te creeren in de keyboard – en gitaarsound tijdens ‘If It Bleeds We Can Kill It’. ‘Defenders’ kent als verrassende intro een samenzang met een vrouwelijke vocalist en verder een heerlijk melodieuze sound en vocalen waarbij je als luisteraar je voet mee gaat bewegen.

‘Fallen Star’ is mooie ballad. Met veel gevoel en emotie zingt Siegfried het nummer ‘Fallen Star’ onder begeleiding van een akoestische gitaar, violenspel, en synthesizer. Een uitstekende gitaarsolo en een achtergrondkoor maken deze track helemaal af.

Ik vraag mij af of de track ‘Angels On Neon Wings’ een verstandige keuze is geweest om deze direct na de ballad ‘Falling Star’ te programmeren. Beter had de band na deze ballad kunnen kiezen voor een meer mid-tempo track in plaats van direct weer een stevige gitaartrack erna. Voor de luisteraar komt dit meteen nogal ‘In Your Face’ over. Deze track had beter ‘Days of High Adventure’ kunnen zijn, want dit is juist een mid-tempo track die een betere overlap vormt naar de rest van het album.

Afsluiters, de titeltrack ‘Eteria Eternal (The Masters of The Multiverse) En de bonustrack ‘The Touch’, zijn beiden bombastische afsluiters. Het grappige is dat pas bij ‘The Touch’ een 80’s vibe aan de sound wordt toegevoegd, terwijl ‘Eteria Eternal’ juist een typische Power Metal track is. Je zou als luisteraar verwachten dat het eerder andersom is.

Hier en daar klinkt de sound te veel van hetzelfde en is de programmering van sommige songs in de tracklist discutabel, maar dat is ook het enigste. Dragony is zeer zeker een band die je in de gaten moet houden en live een prima optreden neer zouden kunnen zetten. Met ‘Masters of The Multiverse’ zou een grotere doorbraak er zeer zeker in zitten. Prima album van een prima band.
(85/100) (Limb Music)

 

TRACKLIST MASTERS OF THE MULTIVERSE

 1. Flame Of Tar Valon
 2. If It Bleeds We Can Kill It
 3. Grey Wardens
 4. Defenders
 5. Fallen Star
 6. Angels On Neon Wings
 7. Days Of High Adventure
 8. Evermore
 9. The Iron Price
 10. Eternia Eternal (The Masters Of The Multiverse)
 11. The Touch Bonustrack

 

LINE UP DRAGONY

Siegfried Samer – vocals
Manuel Hartleb – keyboards
Frederic Brünner – drums
Simon Saito – guitars
Herbert Glos – bass
Andreas Poppernitsch – guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ