Sick Of It All – Wake the Sleeping Dragon!

Facebookrssmail

Sick of it all bestaan alweer vanaf de jaren tachtig en brengen nu hun twaalfde album uit. Voor hardcore begrippen hebben ze daarbij ook de nodige klassiekers op hun naam staan met ‘Scratch the surface’ en ‘Just look around’. Wat deze band ook zo goed maakt is dat ze mischien wel de meest solide ritmepartij en stabielste line up door de jaren heen gehouden hebben. En dat hoor altijd terug op hun albums. Live staat deze band daardoor ook altijd als een huis.

Het nieuwe album ‘Wake the Sleeping Dragon!’ begint lekker met ‘Inner vision’, maar ook wat onwennig soms met ‘The new slavery’ als voorbeeld. De productie is verder prima maar sommige nummers liggen net even anders in het gehoor. De draad wordt als vanouds opgepakt met songs als ‘Work the system’ en ‘Bad hombres’. Ook met songs als ‘Deep state’, ‘To the wolves’ en ‘Wake the sleeping dragon’ grijpen terug naar de vertrouwde sound die hen zo herkenbaar maakt. Lekkere catchy songs die in een korte tijd makkelijk door je speakers knallen. Niks mis mee dus.

Wat wel minder is, is dat in mijn ogen met 17 nummers er teveel songs op staan. Songs die kracht missen of niet dezelfde power hebben als bovenstaande songs. Nummers als ‘2+2’ en ‘Beef between vegans’ hebben die echte Sick of it all power te weinig helaas. Wel zijn er nog steeds genoeg stukken om heerlijk mee te schreeuwen uiteraard en bij ‘Self important shirthead’ swingt het de spreekwoordelijke pan gewoon weer uit.

Overall zal dit album de fans niet teleurstellen. Het is een prima eindresultaat, maar een klassieker is het niet geworden. Het geluid is erg goed verder en ook het artwork is dik in orde. 17 Nummers is voor mij wat teveel van het goede, maar anders hebben we helemaal zo weinig te zeuren. Volume op 10 dus en lekker in de sing along stand en gaan met die banaan. Wel uitkijken met het gaspedaal als je in de auto zit dus! (80/100)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ