Asenblut – Legenden

Facebookrssmail

Asenblut blikt met de EP ‘Legenden’ terug naar hun eerste album ‘Aufbruch’. Een 5-track EP, bestaande uit 4 nummers van hun eerste album en een cover van Manowar. Alleen het artwork al , zou doen vermoeden dat het om nieuw werk van Manowar gaat, maar het is wel degelijk werk van de Duitse thrash / pagan metal band. Het oorspronkelijke album werd uitgebracht bij een relatief onbekend label, maar tegenwoordig zit de band bij AFM Records.

Wanneer ‘Die Legende’ uit de speakers knalt zijn de vergelijkingen met andere grootheden uit de metal natuurlijk onvermijdelijk, maar het zijn toch hele knappe nummers. Ironisch genoeg is de Manowar cover ‘God Or Man’ het mooiste nummer van de EP. De geluidskwaliteit is uitmuntend. Niet verwonderlijk, want de nummers zijn opnieuw opgenomen en verfijnd op de meest perfecte manier door niemand minder dan Sebastian Leevermann, zanger van Orden Ogan, in zijn eigen Greenman studios.

Voor wie Asenblut niet kent is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken. De band neemt, naar eigen zeggen, hiermee een enorme stap voorwaarts en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar nieuw werk.

(80/100, AFM Records)

Tracklist:

Die Legende (2018)
Heldenbürde (2018)
Asenblut (2018)
God Or Man (Manowar cover)
Von Des Verräters Untergang (2018)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ