Nothing But Thieves episch in Poppodium 013

Facebookrssmail

De Britse rockband Nothing but Thieves trekt in het weekeinde van 16 november naar ons (toen nog niet zo) koude kikkerlandje. De band stond op 15 november in het Amsterdamse AFAS Live. De dag daarna, 16 november trekken ze naar het Brabantse Tilburg voor een memorabele show in Poppodium 013.

De Tilburgse poptempel mag meer dan trots zijn op het feit dat Nothing But Thieves maandenlang, stijf uitverkocht op de affiches mag staan. Samen met de Amsterdamse gigant AFAS Live hebben zij deze grote naam exclusief weten te programmeren. We mogen, in onze opinie, Nothing But Thieves hedendaags wel aantijgen als een grote naam. Met enige regelmaat is hun repertoire te horen op de Nederlandse radio en onlangs trokken zij samen met Muse de wereld over. Wie Nothing But Thieves heeft gevolgd kan door de jaren heen een vlotte groei van de band hebben bespeurd. Het knullige lokale rockbandje is uitgegroeid tot een merknaam met een overweldigende fanbase. Een fanbase welke de band eer aan doet, vooral door haar diverse leeftijdssamenstelling en haar overweldigende enthousiasme.

Een fanbase welke muziek met open armen ontvangt, zo ook de twee support-acts van de avond. Zowel de iets wat duistere en hevige klanken van The Blackmordia als de poprock-geluiden van Deaf Havana worden met liefde ontvangen door de Tilburgse menigte. Desalniettemin is de spanningsopbouw in de zaal voelbaar, vooral tijdens de change-over.

Na de laatste support-act is het duidelijk: Tilburg is er klaar voor, klaar voor Nothing But Thieves. “Het heeft nondenu wel lang zat geduurd nou he.”, aldus een Tilburgse concertganger. Nog geen tien minuten later met twee armen in de lucht, zien we hem en 3.000 anderen ontladen op het eerste nummer van de avond: ‘I Was Just A Kid’. Een epische opening voorzien van alles wat een kickoff in een lokale concertzaal moet hebben.

Nothing But Thieves serveert het publiek een krachtige en overweldigende show, de band heeft zichtbaar geïnvesteerd in een stevig lichtplan met indrukwekkende visuals. De band speelt gedurende de avond werk van hun recentste album ‘Broken Machine’, afgewisseld met door de fans erg geliefd werk van hun eerste, aan de band gelijknamige album. Nummers als ‘Wake Up Call’ en ‘Trip Switch’ worden luidkeels door de zaal meegezongen. Opvallend tijdens het concert in Tilburg was de muzikale balans gedurende de show, de band heeft nummers die neigen naar hardrock en nummers die meer neigen naar poprock. De heren brengen een goede afwisseling van hun repertoire waardoor de bezoekers worden meegezogen, mee naar de semi relaxte tonen tijdens ‘If I Get High’, maar ook tijdens de rollercoastersong ‘Forever and Ever More’ waarbij een beperkt gezelschap in de zaal overgaat tot een moshpit.

De avond in Tilburg eindigt met het bij eenieder welbekende hitje ‘Sorry’, waarna de band het podium verlaat. Als encore verschijnen de heren op het podium om de hits ‘Afterlife’, ‘Itch’ en het toepasselijke ‘Amsterdam’ te spelen waarna de show definitief ten einde komt. Een avond die als episch in de boeken gaat, een avond waar de band mag proeven van het lokale Nederlandse publiek. Publiek dat smacht naar meer, met twee uitverkochte shows en geen ticket meer te verkrijgen op de secundaire verkoopkanalen is Nederland klaar voor meer van Nothing But Thieves. En terecht, want de heren zetten een strakke show neer die smaakt naar meer!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ