Zonnig Duits Mair1 Festival een zekere aanwinst!

Facebookrssmail

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse Mair1 Festival dat gehouden wordt op een klein vliegveldje aan de rand van Montabaur. Een twee-daags festival vol met metalcore, hardcore en punk. Waar het festival voorgaande jaren werd gekarakteriseerd door bewolking en regen, werd het ditmaal getrakteerd met veel zon en warmte.
Mair1 2015 - Header
Naast het grote feest op het Mair1 festival terrein zelf, aan de ene zijde van de landingsbaan, begint het feest toch echt op de camping, aan de andere zijde van de landingsbaan. Een groot festijn waar het bier rijkelijk vloeit, de muziek uit verschillende speakers knalt en er veel glimlachen zijn te vinden op de gezichten van onze vriendelijke oosterburen. Voordat de eerste bands de podia betreden worden de festival bezoekers eerst nog getrakteerd door een spectaculaire motorcross show waar verschillende tricks uitgehaald worden in de lucht en op de grond.

Na de capriolen van de motorcrossers is het tijd voor muziek. Dit wordt op de eerste dag verzorgd door onder andere Authority Zero die een overtuigende set neerzet met lekkere punk op de zaterdagmiddag. Ook Nederlands trots is aanwezig in de vorm van John Coffey. Energiek en strak wordt er gespeeld door deze mannen. Alhoewel zanger David geen bier vangt worden bassist Richard en gitarist Alfred daarentegen wel getrakteerd met een douche van bier. Ook Agnostic Front, de grondleggers van de New York Hardcore, spelen deze dag op het hoofdpodium van Mair1. Waar de band inlevert op strakheid scoort de band weer veel punten met de energie en passie die ze op het podium uitten. Om de dag af te sluiten is het tijd voor het Duitse Guano Apes, dat bekend is om haar hits als ‘Lords Of the Boards’, ‘Big In Japan’ en ‘Open Your Eyes’. Na lang weg geweest te zijn speelt het viertal onder leiding van zangeres Sandra Nasic een goede set waarin de eerdergenoemde hits goed tot zijn recht komen. Een set waardoor iedereen met een voldaan hart hun tentje weer in kan kruipen nadat er nog een aantal uurtjes gefeest wordt op de festivalcamping.

Mair1 zaterdag

Op de Mair1 zaterdag is het de beurt aan Expire om als eerste band het EMP podium te betreden. Een band die nog niet echt bekend is in Duitsland maar desalniettemin een zeer agressieve en strakke set teweegbrengt. Caliban, een band die zeer bekend is bij het Duitse publiek, is de enige band die het podium versiert in de stijl van hun laatste album. Naast het vieren van de verjaardag van de drummer speelt de band strak en neemt de zanger het publiek goed mee. Ook de hardcoreband Nasty is een favoriet in Montabaur. De vocalist brengt meer tijd door op de barricade dan het podium waardoor het feest letterlijk voor aan de dranghekken plaats vindt. Na de chaos van het optreden van Nasty is het tijd voor Suicidal Tendencies op het hoofdpodium. Net als Agnostic Front betreft het een groep van legendarische mannen op leeftijd die een zeer energieke set spelen en een groot feest maken zowel op het podium als op het veld. Terror, die het ditmaal doet zonder vocalist Scott, sluit het EMP podium af. De vocalen worden overgenomen door bassist David die zeker niet onder doet aan de originele zanger en bewijst dat deze band als een huis staat. Om het festival af te sluiten is het de beurt aan het Zweedse Millencolin. Een band die al vele jaren mee gaat en al lang actief is in de punkrock scene. Het viertal speelt een lekkere set weg, maar maakt toch minder indruk dan Guano Apes de dag ervoor op Mair1.

Al met al is het ook dit jaar weer een geslaagd festival voor de organisatoren van Mair1. Naast dat het zowel op het festival terrein als de camping een grote oase van gezelligheid is, is ook de programmering divers. Een festival toch echt ondergewaardeerd wordt en zekere een aanwinst is voor het festivalseizoen.

Foto’s (c) Frank Botman, RockMuZine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ