Clutch kwam, zag en overwon!

Facebookrssmail

Begin september bracht Clutch alweer hun twaalfde studio album ‘Book of Bad Decisions’ uit. Om dit album te promoten werd de gelijknamige tour aangekondigd. Op dinsdag 27 november trapt Clutch hun Europese tournee af in de Amsterdamse zaal de Melkweg.

Voordat het de beurt is aan de Amerikaanse rockers is het tijd voor twee voorprogramma’s. The Picture Books trapt als eerste af deze avond. Wanneer het Duitse duo het podium betreedt is het nog erg rustig in de zaal. Maar dat weerhoudt de mannen er niet van om van het begin tot het eind te knallen met hun stevige rauwe blues rock. In een half uur tijd overtuigen zij het publiek met hun energieke show en kan op veel waardering rekenen.

Wanneer het volgende voorprogramma The Inspector Cluzo het podium betreed is de zaal al goed gevuld. Het duo uit Frankrijk maakt rock gecombineerd met funk en jazz invloeden. De band staat bekend vanwege hun energieke live reputatie en tijdens deze show maken ze dit dan ook waar. De energie van deze heren spat er van af en tegen het eind van de show moet het drumstel er ook aan geloven. Deze wordt vakkundig om ver getrapt. Vervolgens blijft drummer enkel over met de bass drum. Daarnaast zit de show vol met humor en bevat het ook een kritische nooit. Tijdens de show maken de boerenrockers gebruik van de gelegenheid om hun standpunt omtrent Monsanto en bio industrie duidelijk te maken. Dit kan op veel waardering van het publiek rekenen.

Na de show van The Inspector Cluzo is het duidelijk nog drukker geworden in de Melkweg. Iedereen is klaar voor de show van Clutch. Omstreeks 21 uur betreden de rockers uit Maryland het podium onder luid gejuich. Het is meteen duidelijk dat iedereen zat te wachten op hun verschijning. Nummers worden mee gezongen en om mij heen hoor ik constant kreten als “Fuck Yeah!”. En voor het eerst deze avond ontstaat er een moshpit. Het optreden van de mannen staat als een huis en publiek gaat hier erg goed op. Na meer dan een uur stapt Neil Fallon en zijn maten van het podium om terug te komen met de klassiekers ‘Electric Worry’ en ‘DC sound attack’. Tijdens de toegift wordt het publiek meermaals bedankt voor hun aanwezigheid. Hierna trekt het publiek tevreden en voldaan huiswaarts want het was een super strak optreden.

Foto’s (c) Jop Langenhoff

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ