Athrox – Through the Mirror

Facebookrssmail

Italië is nu niet bepaald het land waar voor je gevoel een grote metalscène is, maar als je op internet gaat zoeken naar metalbands uit Italië, dan blijkt dat de metalscène in Italië vrij groot is in vergelijking met landen waarvan je hetzelfde idee hebt (voor de niet-kenners, metal-archives.com is een mooie informatiebron voor metalfans).

Een van die Italiaanse bands is Athrox, een 5-koppige band welke sinds 2014 bestaat. In 2016 werd het debuutalbum ‘Are you alive?’ uitgebracht en nu is daar dan de opvolger ‘Through the Mirror’. Ondanks hun nog relatief korte bestaan, heeft Athrox al in het voorprogramma gestaan van Iced Earth, Ross the Boss en heel recent Armored Saint, zeker een lijstje waar je mee thuis kunt komen.

De stijl van de band is te omschrijven als moderne heavy metal met regelmatig thrashy invloeden. Als er een band is welke mij zo te binnen schiet na het album enkele malen beluisterd te hebben, dan denk ik aan Metal Church, zeker in de nummers met wat meer tempo en/of tempoversnellingen en dat is voor mij persoonlijk zeker geen straf, in de wat rustiger/ semi-balladnummers moet ik weer meer aan Loudness denken.

Geopend wordt het mid-tempo ‘Waters of the Acheron’, een nummer met een erg fraaie gitaarriff en ook erg mooie melodielijnen. De nummers onderling klinken vrij gevarieerd, bv. het derde nummer ‘Empty Soul’ heeft in het begin wat van Loudness weg vanwege het balladgevoel. Maar tegen het einde komen er lichtelijk naar metalcore neigende schreeuwen voor, welke je verder op het album zo nu en dan ook hoort, met een Godsmack-melodie.

‘Imagine the Day’ heeft met haar ballad-begin ook weer dat Loudness-gevoel, met halverwege een geweldige gitaarsolo. ‘Decide or Die’ is een heerlijke thrashy uptempo nummer met continue tempowisselingen en doet hier zeker heel erg aan Metal Church denken en is een van de hoogtepunten van dit album. Afsluiter ‘Fallen Apart’ is een uptempo rocker en door zijn zanglijn een mooie mix tussen Loudness en Metal Church.

Instrumentaal, productioneel en songtechnisch is het een zeer goed en volwassen klinkend album en is het een genot om naar dit album te luisteren. Er staan geen zwakke nummers op het album, de meerdere aanwezige (semi-)ballads zijn stuk voor stuk ook aangename nummers. Enige echte minpunt is het tegenwoordig zo populaire instrumentaaltje van ca. 1.5 a 2 minuten. (86/100)(Revalve Records)

TracklistThrough the Mirror

  1. Waters of the Acheron (7:21)
  2. Ashes of Warsaw (5:37)
  3. Empty Soul (4:38)
  4. Through the Mirror (4:23)
  5. Imagine the Day (6:11)
  6. Decide or Die (4:40)
  7. Sadness N’ Tears (5:51)
  8. Fragments (1:39)
  9. Dreams of Freedom (5:02)
  10. Fallen Apart (5:58)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ