X-Tinxion – From The Ashes Of Eden

Facebookrssmail

Coverart X-Tinxion - From The Ashes Of Eden 2500X-Tinxion is een in 2005 opgerichte thrash metal band uit Dordrecht. Na in de beginperiode wat demo’s uitgebracht te hebben verschenen er 2 ep’s, ‘Act The Injured Innocent’ in 2010 en ‘Severed From Heaven’ in 2015. Deze maand verscheen de eerste full-length ‘From The Ashes Of Eden’, een plaat welke wederom in eigen beheer werd uitgebracht.

Het album knalt werkelijk uit de startblokken met ‘Amalgation’, een lekker up-tempo thrash nummer met melodieus gitaarwerk. Vocaal is hier ook volop te genieten, de grunts van zangeres Monica “Demonica” Janssen mogen er zijn maar ook de “clean” gezongen gedeeltes klinken verrassend. Titelnummer ‘From The Ashes Of Eden’ is een lekker vet “old school” thrash nummer, vocalen met hoge uithalen en fijne solo van de lead gitarist Conrad Hultermans.

Lekkere  nummers denderen voorbij: ‘Severed From Heaven’ met heerlijke solo, ‘Uniformity’ alvorens het instrumentale ‘Eden’ wat rust brengt. Opvallende nummers zijn verder het mid-tempo ‘Civilised’ en ‘Destruct & Reanimate’ met de spetterende vocalen. Het album besluit met ‘In Progress’ in stijl.

X-Tinxion heeft met ‘From The Ashes Of Eden’ een verrassend frisse plaat uitgebracht, sporen van “old school” thrash met moderne elementen, melodieus gitaarwerk en afwisselende vocalen.

(8/10, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Amalgamation 05:28
2. Survivors of Hell 04:00
3. Severed from Heaven 05:39
4. Genetic Sickness 04:39
5. Uniformity 04:47
6. Eden 01:45
7. Narrow Path 05:40
8. Civilised 04:42
9. Destruct & Reanimate 04:21
10. The Divine 04:52
11. In Progress 05:54

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ