Dust Bolt – Sound & Fury  

Facebookrssmail

Toen dit album ter review werd aangeboden was ik er als de kippen bij. De vorige vier albums van deze Duitse thrashband zijn namelijk goede albums die lekker wegluisteren. Vooral ‘Mass Confusion’ uit 2016 is een fijn old-school thrashalbum.

Zanger/gitarist Lenny Bruce kondigde al een koerswijziging aan maar dat deze zo drastisch zou zijn komt voor mij als een koude douche. Dust Bolt zelf beweert dat ‘Sound & Fury’ een modern thrashalbum is maar niets is minder waar. Ik zit momenteel te luisteren naar een popalbum met hier en daar wat stevig gitaarwerk en een sporadisch thrash-riffje. Absoluut dieptepunt is wel afsluiter ‘Little Stone’. De broertjes Gallagher zullen ondanks hun niet al te goede verstandhouding samen toch hard kunnen lachen om deze belachelijke poging Oasis te kopiëren.

En zo gaat het maar door. Eerlijk is eerlijk, sporadisch zijn er wat momenten dat er ook wat te genieten valt voor metalfans maar die worden onmiddelijk de nek omgedraaid zodra de zang ingezet wordt. Jammer maar helaas. Ik kan met de beste wil van de wereldop zijn hoogst 10% echte thrash horen en dan ook nog verspreid in flarden van 10 à 15 seconden per nummer. Het uitstekende geluid en de technische vaardigheden van de band kunnen het gebrek aan passie en agressie niet compenseren.

Kortom, alles aan dit album stelt me teleur. Zelfs de hoes is waardeloos. Thrashfans moeten hier absoluut niet aan beginnen. Misschien dat liefhebbers van Electric Callboy of een derderangs versie van Slipknot wat kunnen met dit (bijna) radiovriendelijke draak van een album. Ik zet ‘Mass Confusion’ nog een keer op. (32/100) (AFM)

Track List

1 Leave Nothing Behind (4:10)

2 I Witness (3:52)

3 I Am The One (3:25)

4 New Flame (2:17)

5 Burning Pieces (3:34)

6 Sound & Fury (4:53)

7 Love & Reality (4:30)

8 Bluedeep (1:24)

9 Disco Nnection (4:15)

10 You Make Me Feel (Nothing) (5:17)

11 Feel The Storm (4:00)

12 Little Stone (3:57)

Line Up

Lenny Bruce – Vocals/Guitars

Nico Rayman – Drums

Exx Tom – Bass

Flo Dee – Guitars 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ