FAT BASTARD – JUNK YARD FEST

Facebookrssmail

Wat mij betreft is 2018 het jaar van de Speed – en stonerrock bands. Niet alleen brachten gevestigde namen een nieuw album uit dit jaar, zoals Monster Magnets ‘Mindfucker’ en Zekes ‘Hellbender’, die allemaal fantastisch waren. Ook brachten er een hele hoop nieuwe en wat minder bekende bands dit jaar een album uit, waarvan velen enthousiast raakten. En aan dit rijtje kan gelukkig nog op de valreep de nieuwste van Fat Bastard worden toegevoegd.

De Belgische ‘Rawk ‘n’ Roll band’, zoals ze zichzelf omschrijven, bracht midden november hun tweede album ‘Junk Yard Fest’ uit via DIY. Hun debuut uit 2013 was getiteld ‘Feel The Pain’. De band knalt er perfect in met opener ‘Dead Mean Charlene’ en weten meteen de ‘bang’ in mijn ‘head’ te gooien. Wat een spetterende gitaarsolo en vet lekker tempo die track! Heerlijk gewoon!

De Fat Bastard Rawk ‘n’ Roll Speedtrein knalt lekker verder met heerlijke tracks als ‘That Girl Was Hot’, ‘Dead Man Walking’ en ‘Where Me Is Us’. De titel van ‘That Girl Was Hot’ kun je lekker meebrullen en ‘Dead Man Walking’ opent met een gitaarriff onder lekker opvoerende drums. ‘Where Me Is Us’ is een van mijn persoonlijke favorieten met een lekkere constante gitaarriff, zang, en drumpartijen. Een track die heerlijk energiek meebeukt.

Een andere favoriet van mij geworden is de track ‘Hotrod Summer’. Met een heerlijke Motörhead-achtige vibe is deze track gewoon van begin tot het eind genieten geblazen met een stevige en melodieuze gitaarriff. Afsluiters ‘Roadrunner’ en de single ‘Blood Sweat And Beer’ knallen op hetzelfde tempo met stevige muziek en twee ijzersterke meezingers de luisteraar naar het einde van de plaat.

Het enigste jammere is dat na zeven tracks en ruim 23 minuten het Fat Bastard feestje alweer voorbij is. Na afloop roept de luisteraar echt: ‘I Want More!’ En dat is het enigste teleurstellende aan het album. Niet de muziek, maar het feit dat het album maar zeven track kent. Maar gedurende die zeven tracks krijgt de ware Speedrock liefhebber echt knalvuurwerk die vanaf de eerste tot de laatste noot je niet meer loslaat. Deze band grijpt je letterlijk bij de bierstrot met uitstekende muziek en lekkere meezingers. En uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteit van de muziek en niet om het aantal. Dat het album slechts zeven tracks kent staat mij dan ook niet in de weg om dit album 100 punten toe te kennen. (100/100) (DIY)

TRACKLIST JUNK YARD FEST

  1. Dead Mean Charlene
  2. That Girl Was Hot
  3. Dead Man Walking
  4. Where Me Is Us
  5. Hotrod Summer
  6. Roadrunner
  7. Blood Sweat And Beer

 

LINE UP FAT BASTARD

Jorn Mazet – Vocals
Kurt Pals – drums
Geller Van Reeth – Bass
Jan Sommeryns – Gitaar
Lars Jochmans – Gitaar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ