Spectrum of Delusion – Esoteric Entity

Facebookrssmail

Spectrum of Delusion is een jonge Nederlandse band opgericht eind 2012. De technische death metal band uit het Zuid Hollandse Katwijk btacht op 18 augustus het debuut album ‘Esoteric Entity’ uit en dit ging die dag gepaard met een release feestje met Inferum en Crytopsy in het Haarlemse Patronaat.

Het album opent voorzichtig met een intro voordat we echt onderweg zijn met het nummer ‘Beyond Affliction’. Een nummer met technisch gitaarwerk en brute vocalen van zanger Douwe Negenman, vocalen die wat weggestopt zijn in de mix en dat komt de compositie ten goede. Het meest opvallend zijn de baslijnen van Jerry Kamer. Live maakt de jonge vent al indruk en op dit album is dat niet anders. De complexe basriffs zijn in ieder nummer sterk vertegenwoordigd, domsop de voorgrond zoals bij het nummer ‘Dead Weight’ en anders meer op de achtergrond doch duidelijk aanwezig.

Snelle nummers komen voorbij als ‘Illuminate Eradicate’, met een hoofdrol voor het gitaristen duo Nathan Bonkerk en Frank van Rijswijk maar ook nummers met meer souplesse. Bij nummer als ‘Reverie’ en ‘Ruler of Cruel’ bijvoorbeeld wordt goed gevarieerd met verschillende tempo’s, nummers die vol zitten met technisch vernuft en waarbij een paar luisterbeurten niet voldoen om alles te horen. ‘Unborn Tragedy’ is wellicht het meest complete nummer met excellerende gitaren en bas en waar je soms het gevoel krijgt dat het allemaal wat veel is laat Spectrum of Delusion in het afsluitende ‘Timelines’ horen ook “simpelere” nummers te kunnen brengen.

Spectrum of Delusion heeft met ‘Esoteric Entity’ een sterk debuut gebracht. Technisch sterk, soms misschien iets te veel van het goede, maar over het algemeen zijn de composities meer dan de moeite waard. Behalve op CD is de band te beluisteren op Spotify en iTunes, liefhebbers van het technische death genre doen er goed aan te luisteren.

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Intro 01:23
2. Beyond Affliction 03:52
3. Dead Weight 04:34
4. Illuminate Eradicate 02:44
5. Reverie 03:59
6. Ruler of Cruel 04:26
7. Unborn Tragedy 04:38
8. Mixotrophy 05:29
9. Timelines 05:30

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ