CD van de Week: BURNING WITCHES – HEXENHAMMER

Facebookrssmail

Het Zwitserse Burning Witches smeed graag het metaal heet, gloeiendheet. Deze Heavy Metal Ladys laten er immers geen gras over groeien door na hun zeer verdienstelijke gelijknamige debuut uit 2017 ons nu reeds op een opvolger te trakteren. En een traktatie is het zeker weer geworden!

Evenals op hun verschroeiende debuut worden we hier getrakteerd op onvervalste Heavy Metal vol scheurend gitaarwerk, supervette riffs, beukende bass, rollende drums en magnifieke screams volgens de allerbeste metalen traditie. Potverdikke, deze meiden weten van wanten en leveren ook deze keer weer een buitengewoon vet album af.

Na het onheilspellende heksen intro ‘The Witch Circle’ gaat de band met ‘Executed’ net als op het debuut meteen helemaal los in de beste Judas Priest stijl. Wat een supervette strot heeft die Seraina Telli toch. Wanneer Rob Halford met pensioen gaat kunnen we vast op haar gaan rekenen. Net als de overige meiden trouwens want dit is pure passie en vakmanschap wat zij laten horen. Op dit album krijg je exact te horen hoe heerlijke, ouderwetse Heavy Metal gelukkig ook tegenwoordig nog super kan klinken. Er wordt uit diverse metalen vaatjes getapt zodat we een lekkere mengelmoes krijgen die live garant staan voor een uitstekend, afwisselend optreden. Snelle nummers (‘Executed’, ‘Posssesion’), zware beukers (‘Dead Ender’, ‘Open Your Mind’, ‘Maneater’), mee te brullen hymnes (‘Lords Of War’, ‘Maiden Of Steel’) en uiteraard een fraaie ballad (‘Don’t Cry My Tears’). Nog iets toe te voegen? Zekers, want met ‘Hexenhammer’ verrassen ze ook nog eens met een moddervette epic. En ja, ook deze keer (Priest’s ‘Jawbreaker’ op het debuut) een sterke cover. ‘Holy Diver’ is een nummer waarop je eigenlijk alleen onderuit kunt gaan maar daar zijn deze dames hoorbaar te goed voor.

Tekstueel zijn de nummers onderling verbonden door de Malleus Malleficarum, dat de heksenjacht legitimeerde in 1486. Onderdrukking, geweld tegen de zwakkeren en de manipulatie, zaken die helaas ook nu nog actueel zijn. Flikker de beste ingrediënten van Judas Priest/Manowar/Dio/Doro (Warlock) in een kookpot en je hebt een perfect Zwitsers heksenbrouwsel dat simpelweg onweerstaanbaar is.

De 5 vurige toverkollen, met inmiddels de Nederlandse Sonia “Anubis” Nusselder op gitaar (insiders kennen haar natuurlijk van Death Metal band Sepiroth waar ze overigens de bas hanteert, multi talentje dus) in de gelederen, hebben met deze plaat een heerlijk verslavend album in elkaar getoverd. Deze band heeft alles in zich om het te gaan maken, de skills, de nummers, de looks en verpletterende Metal. Aanschaffen die handel en laat je net als ik voorgoed betoveren.

Binnenkort gaan ze op tour als support van Grave Digger. Kijkend in mijn glazen toverbol voorspel ik dat die rollen binnen afzienbare tijd omgedraaid gaan worden. N.b. vraag mij alleen af wat er op het volgende album nog op het diner staat voor de dames …. na ‘We Eat Your Children’ op het debuut hebben we nu ‘Maneater’ … over smaak qua voedsel valt te twisten, over smaak qua Metal hebben ze mijn zegen.
(97/100) (Nuclear Blast)

Tracklist:

 1. The Witch Circle 01:28
 2. Executed 03:41
 3. Lords of War 03:37
 4. Open Your Mind 05:17
 5. Don‘t Cry My Tears 04:57
 6. Maiden of Steel 04:17
 7. Dungeon of Infamy00:41
 8. Dead Ender05:09
 9. Hexenhammer 06:42
 10. Possession04:06
 11. Maneater 03:54
 12. Holy Diver 04:02

 

Line-Up:

 • Seraina – Zang
 • Romana – Gitaar
 • Sonia – Gitaar
 • Jay – Bas
 • Lala – Drums

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ