Homicide Hagridden – Effect Lucifero

Facebookrssmail

Zuid-Europa is inmiddels al jaren bezig met een opmars in de metalscene. Een van de bands welke al heel wat jaren meedraait in de Italiaanse Metalscene is Homicide Hagridden.  Voor wat betreft de bandnaam kun je geruststellen dat dit een flink aparte naam is, met wat gegoogel kom ik tot gekwelde moordenaar.

Homicide Hagridden bestaat al sinds 1994, maar door wat bezettingsproblemen en problemen met een Japans label duurde het maar liefst 10 jaar voordat hun eerste full-album op de markt kwam nadat er in de tussentijd 4 demo’s geproduceerd waren. Het daaropvolgende album duurder vervolgens 8 jaar en in 2016 verschijnt hun derde album, ‘Effect Lucifero’. De oplettende lezer vraagt zich dan (terecht) af waarom dat album dan nu pas gereviewd wordt. Welnu, het betreft een re-release van dit album, inclusief een bonus-track.

Al snel tijdens het beluisteren van het eerste nummer weet je dat je te maken hebt met een band welke groot fan van Slayer is, want Homicide Hagridden klinkt wel heel erg als Slayer, ook doordat de stem van zanger Massimo Moda nogal op die van Tom Araya lijkt.

Het gehele album ligt het tempo bijna volcontinu moordend hoog, gelukkig wordt voor de afwisseling het gaspedaal zo nu en dan wel even losgelaten.

Met dat continue hoge tempo is het ook lastig om met een paar luisterbeurten te zeggen of er hoogtepunten zijn dan wel missers zijn. De nummers hebben zeker wel niveau, maar lijken gevoelsmatig nog wel behoorlijk op elkaar. Originaliteit is in ieder geval ver te zoeken gezien de grote gelijkenis met Slayer. Minpunt kan zijn dat de zang regelmatig over de top/ietwat onzuiver lijkt. Instrumentaal en productioneel is het album dik in orde.
Mocht je groot Slayer-fan zijn, dan is dit album zeker de moeite waard om naar te gaan luisteren.

(70/100)(The goatmancer records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ