Sacral Rage – Beyond Celestial Echoes

Facebookrssmail

En alweer een Griekse band met een album in de zware regionen. Deze keer van Sacral Rage, een band uit Athene, welke sinds 2011 actief is en na wat demo’s en singles haar eerste album in 2015 uitbracht, Illusions in Infinite Void, welke redelijk goed ontvangen werd. En drie jaar later is daar dan opvolger Beyond Celestial Echoes.

De 4-koppige band is van de start af bij elkaar gebleven, hetgeen het productieproces natuurlijk ten goede komt. Dat proces vertaalt zich in een mix van heavy/power/techno/speed/thrashmetal. De band zelf geeft aan beïnvloed te zijn door o.a. Mercyful Fate, Annihilator, Death, Rush en Crimson Glory, een brede range van stijlen en dit ook op album te willen overbrengen en dat is een hele opgave.

Kijkende naar de zeer fraaie hoes en vervolgens naar de titels van hun albums, weten we in ieder geval dat het tekstuele over het buitenaardse gaat.

Het intro klinkt zeer zeker buitenaards, het begin van het eerste echte nummer ‘Eternal Solstice’, ook, om dan los te barsten in een speednummer met heerlijk riffwerk. Concentratie is flink nodig tijdens het luisteren, want de breaks vliegen je om de oren, maar doordat deze niet verzanden in een brij en de productie goed helder is, is het toch goed te volgen. Het volgende nummer ‘Vaguely Decoded’ is van hetzelfde laken een pak en ondanks dat het nummer acht minuten duurt, steekt ook dit nummer erg goed in elkaar en zijn die acht minuten om voor je er erg in hebt. ‘Samsara (L.C.E)’ kent een zeer verrassend einde, want de laatste minuut van het nummer is pure instrumentale black metal. ‘Necropia’ is in grote lijnen wat meer een traditioneel heavy metal nummer, waarbij m.n. het geweldige soleerwerk de aandacht trekt. Afsluiter ‘Echoes the Glass’ is een vijftien minuten durend geweldig nummer, ook hierin continue breaks en tempowisselingen, maar wel doorlopend groovy met heerlijk riffwerk.

De hierboven genoemde bands kloppen wel, voor wat betreft Mercyful Fate met name bij zanger Dimitris, want zijn regelmatig ijzingwekkende hoge uithalen doen je aan de King denken, maar de grootste vergelijking dringt zich op met Toxik en hun album Think This en bij tijd en wijle ook nog wel het Belgische Target (als je deze band niet kent, zij hebben eind jaren ’80 2 fantastische progressieve thrashalbums uitgebracht).

Sacral Rage heeft een weergaloos album uitgebracht, voortgebracht door uitstekende muzikanten in een kristalheldere productie. Als je liefhebber van techno powerthrash bent, dan is dit een verplichte aanschaf. Zo gooit Zuid-Europa middels de nieuwe van het Italiaanse Athrox, het ook al Griekse Saboter en dan nu Sacral Rage, in vrij korte tijd enkele topalbums op de Metal markt. (92/100)(Cruz del Sur Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ