DIRTY RATS – ROCK N ROLL

Facebookrssmail

DIRTY RATS – ROCK N ROLLJe kunt wel zeggen dat het gezegde ‘Beter Laat Dan Nooit’ van toepassing is op Dirty Rats. Via Sliptrick Records brengt de Australische band nu pas hun eerste volledige debuut ‘Rock n Roll’ uit. De band is midden jaren 80’ opgericht en bracht in 1987 een EP uit. Begin jaren 90’ viel de band uit elkaar, maar ruim 25 jaar later besloot bassist Jamie Beovich om Dirty Rats weer nieuw leven in te blazen met de huidige line up.

De band uit Melbourne maakt onvervalste Rock n Roll in de stijl zoals huidige bands als Scumbag Millionaire, Fat Bastard, Chrome Division, en Supersuckers dat doen. En daarvan kunnen we nooit genoeg hebben…

Want tracks als ‘Not Alone’, ‘Lowlife’, ‘Rat Town’, ‘When The Money Runs Out’, en ‘hebben die heerlijke, pure en onvervalste dirty rock n roll sound zoals we die kennen van grondleggers als Motörhead. Maar op ‘Rock n Roll’ is in de gitaarsound van Anthony Chapple zelfs iets van de jaren 60’ Deep Purple te bespeuren. De vocals van Wayne Rich zijn prima zuiver en vormen een prima geheel met de sound.

Ook de productie en de kwaliteit van de songs zijn van hoog niveau. Het is duidelijk dat de bandleden al aardig wat jaren ervaring in de pink hebben in het spelen en schrijven van songs. De enige tracks die een beetje tegenvallen zijn ‘Notch in Your Belt’ en ‘Everybody Bleeds’. Deze hebben beiden nogal een eentonige sound en het gitaarspel is van een matige kwaliteit. Afsluiters ‘Yesterdays Hero’ en ‘Badman’ zijn weer geweldig door met name het stevige drumspel als intro en de grappige tekst op ‘Yesterdays Hero’.

Een heerlijk album vol pure rocksongs met een vette knipoog naar de jaren 60’. Volle energie in de sound en prima vocalen maken dit schijfje het beluisteren waard. Tevens krijg ik bij het beluisteren van ‘Rock n Roll’ alweer zin in het festivalseizoen. Een aanrader voor de fans van Deep Purple, Motörhead, Supersuckers, en Scumbag Millionaire. (90/100) (Sliptrick Records)

TRACKLIST ROCK N ROLL

1. Not Alone
2. Suicide
3. Lowlife
4. Rat Town
5. When The Money Runs Out
6. Notch in Your Belt
7. Everybody Bleeds
8. Yesterdays Hero
9. Badman

LINE UP DIRTY RATS

Jamie Beovich- bass
Wayne Rich (Richie Rat) – vocals
Anthony Chapple (Chooka) – guitar
Andy Thomson – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ