Happy birthday Michael Schenker

Facebookrssmail

Michael Schenker werd op 10 januari 1955 geboren in het Duitse Sarstedt. De Duits gitarist is vooral bekend van The Scorpions, UFO, en zijn eigen bands MSG, Michael Schenker Group, McCauley Schenker Group en Michael Schenker’s Temple of Rock. Michael Schenker is de jongere broer van Scorpions-gitarist Rudolf Schenker.

Schenker startte zijn carrière bij The Scorpions in 1966, en nam zijn eerste album op met die band in 1972, ‘Lonesome Crow’. Met The Scorpions tourde hij samen met UFO, waarna hij door de legendarische band werd gevraagd als leadgitarist. Met UFO had Michael Schenker een haat/liefde verhouding en hij vertrok zo vaak als dat hij weer in genade terug kwam bij de band. Hij kwam zelfs tussentijds weer even terug bij The Scorpions en deed auditie bij The Rolling Stones en Aerosmith.

In 1979 startte hij zijn eigen Michael Schenker Group en ondanks dat hij bij UFO en The Scorpions nog regelmatig meespeelde, bleek Schenker het best op zijn gemak in zijn eigen bands.

RockMuZine feliciteert Michael Schenker vandaag met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ