Happy birthday Brent Hinds

Facebookrssmail

Brent Hinds werd geboren als William Brent Hinds op 16 januari 1974 in Pelham, Alabama en is een Amerikaanse gitarist / zanger vooral bekend als lid van de Atlanta, Georgia metal band Mastodon. In Mastodon deelt hij de lead gitaar partijen met Bill Kelliher en vocale plichten met Troy Sanders en Brann Dailor. Brent Hinds is ook lead gitarist / zanger van de surfabilly band Fiend Without a Face en is betrokken bij andere projecten, waaronder classic rock bands als The Blood Vessels, West End Motel, Four Hour Fogger, The Last of the Blue Eyed Devils, Giraffe Tongue Orchestra, en Legend of the Seagullmen.

Mastodon is een Amerikaanse band die qua stijl tussen hardcore, hardrock en metal in zit. De band, die actief is sinds 1999, is door zijn diverse invloeden niet makkelijk in een genre in te delen. Zo zijn er niet alleen vanuit alle metal- en hardcoresubgenres invloeden, maar bijvoorbeeld ook uit de jazz. Sinds zijn ontstaan in 1999 is Mastodon een groot deel van zijn tijd op tournee geweest. Hierdoor heeft de band een grote naamsbekendheid weten te krijgen. Door het succesvolle album Leviathan en de tournee met Slayer en Slipknot is de band in Nederland en België bij het grotere publiek bekend geraakt. Na besluit om alleen nog clean vocals te doen op de plaat ‘Once more round the sun’ (2014) werd de band door velen getipt als het nieuwe Metallica, de faam is echter niet gegroet in die proporties…

RockMuZine feliciteert Brent Hinds met zijn 45ste verjaardag.

.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ