RAVEN – SCREAMING MURDER DEATH FROM ABOVE; LIVE IN AALBORG

Facebookrssmail

NWOBHM exponent Raven trakteert ons op een lekker tussendoortje. Wie niet bekend is met hun klassiekers uit de beginjaren tachtig (‘Rock Unitil’ You Drop’, ‘Wiped Out’ en ‘All For One’) mist een essentieel stuk metalen geschiedenis. De eerste 2 albums van de broertjes Callagher waren rauw, chaotisch en voorzien van de maniakale uithalen van John Callagher uiterst herkenbaar, genietbaar en plaveide de weg voor de latere speed metal. ‘All For One’ kan ik persoonlijk van voor tot eind dromen want daar maakt ik vroeger mijn huiswerk op; fenomenaal meesterstuk derhalve.

Mocht je dit spul, schande overigens, niet in huis hebben en dan ook nog niet beschikken over het eveneens legendarische live album ‘Live At The Inferno’ dan kun je de schade enigszins inhalen met dit pure live exemplaar. Puur omdat de band zelf niet op de hoogte was dat er opnamen plaatsvonden. Raven is altijd een energieke en pure live band geweest en dit is zonder meer hoorbaar een eerlijk live exemplaar waarop de broertjes Callagher en nieuwe drummer Mike Heller er weer een waar feest van maken. Nog steeds bestaat het merendeel van de live set gelukkig uit ouderwetse klassiekers zoals ‘Hell Patrol’, ‘All For One’, ‘Break The Chain’ en ‘Crash Bang Wallop’ maar ook hun laatste, zeer goede plaat ‘Extermination’ wordt niet vergeten met vette uitvoeringen van ‘Destroy All Monsters’ en ‘Tank Treads (The Blood Runs Red)’.

Raven gaat zijn 45ebestaansjaar in en bewijst live nog steeds helemaal niets aan authenticiteit en charme verloren te hebben. Over deze registratie valt dan ook weinig te klagen al mag van mij het enige zwakke nummer ‘On And On’ meteen worden ingeruild voor een van de toch wel ontbrekende krakers als ‘Seek And Destroy’, ‘Take Control’, ‘Mind Over Metal’ of ‘Don’t Need Your Money’.Dat is echt het enige wat er te zeuren valt want Raven staat live nog steeds garant voor een heerlijk avondje pure, onvervalste metal en er zit nog steeds erg weinig sleet op deze klasbakken. (85/100) (Steamhammer/SPV)

Tracklist:

 1. Destroy All Monsters
 2. Hell Patrol
 3. All For One
 4. Hung Drawn And Quartered
 5. Rock Until You Drop
 6.  A.A.N.S.M.M.G.N.
 7. Tank Treads (The Blood Runs Red)
 8. Faster Than The Speed Of Light
 9. On And On
 10. Break The Chain
 11. Crash Bang Wallop

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ