MALEVOLENT CREATION – THE 13TH BEAST

Facebookrssmail

Old-skool death metal liefhebbers, opgelet!
Want onder deze groep metalheads wordt er vaak genoeg geklaagd dat het Grindcore-subgenre vandaag de dag weinig meer te bieden heeft. Zowel onder de oudgedienden van het eerste uur als de nieuwe bands van nu.

Maar dit jaar is er geen reden meer tot klagen want met ‘The 13th Beast’ hebben oudgedienden Malevolent Creation in elk geval een van de beste death metal albums van het jaar afgeleverd. Na het overlijden van frontman Bret Hoffmann vorig jaar juli vond de band in Lee Wollenschlaeger een waardige opvolger als zanger/ gitarist. Malevolent Creation, hun debuut uit 1991 heette ‘The Ten Commandments’, maakte met ‘The 13th Beast’ een zeer geslaagde comeback.

Want op tracks als ‘End of Torture’, ‘Mandatory Butchery’, ‘Agony For The Chosen’, ‘The Beast Awakened’, ‘Decimated’ en ‘Trapped Inside’ is het gewoon vet lekker mee headbangen geblazen. Uitstekende songs met een lekker stevig tempo en prima productie. Tevens is aan de gruntvocalen te horen dat Lee Wollenschlaeger een uitstekende staat van dienst heeft bij zijn vorige bands Throne Of Nails en Imperial Empire. Zijn vocalstijl van grunten past perfect bij de sound van Malevolent Creation.

Dat Malevolent Creation meer kan dan alleen maar raggen binnen drie minuten bewijzen de tracks ‘Born From Pain’ en de afsluiter ‘Release The Soul’. De track ‘Born From Pain’ duurt maar liefst zes minuten lang en kent een boeiend en afwisselend gitaarspel. Afsluiter ‘Release The Soul’ kent een spetterende gitaarsolo die menig luisteraar zal gaan verrassen.

‘The 13th Beast’ is een album die de ware Grindcore liefhebber geen enkel moment zal vervelen. Met een productie die staat als een deur, strak gespeelde riffs, uitstekende vocalen, en een interessante en afwisselende sound kun je gewoon geen buil aanvallen. Dit is het album zoals death metal hoort te klinken: strak, scherp, interessant, en boeiend van begin tot eind. Een van de beste death metal releases van het jaar tot nu toe. En daarom ook 100 punten waardig. Welcome Back, Malevolent Creation! (100/100) (Century Media)

TRACKLIST THE 13TH BEAST

 1. End The Torture
 2. Mandatory Butchery
 3. Agony For The Chosen
 4. Canvas Of Flesh
 5. Born Of Pain
 6. The Beast Awakened
 7. Decimated
 8. Bleed Us Free
 9. Knife At Hand
 10. Trapped Inside
 11. Release The Soul

 

LINE UP MALEVOLENT CREATION

Lee Wollenschlaeger – Vocals/ Guitars
Phil Fasciana – Guitars
P.M. Cancilla – Drums
Josh Gibbs – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ