Krokus – Big Rocks

Facebookrssmail

Een album met alleen maar covers? De zwitserse band Krokus durft het aan. De band levert met Big Rocks hun achttiende album af in hun 43 jarig bestaan. Nu is dat voor een band als Krokus natuurlijk geen onbekend terrein want sinds 1980 staat er op elk album ook wel een cover.

Ze zijn zeer selectief te werk gegaan , want ze wilden een plaat maken met covers van artiesten die krokus gemaakt hebben tot wat ze nu zijn. Uiteindelijk hebben ze uit 50 songs 13 nummers op plaat gezet, waarvan 12 covers en een remake van het nummer ‘Backseat Rock Roll’. Dit nummer stond ook al op het album ‘Metal Rendez-Vous’ uit 1980. Het is samen met ‘Rockin in the free world’ van Neil Young het best geslaagd. Niet alle nummers komen evengoed uit de verf, maar het speelplezier spat er nog vanaf.
Hoofdrol is weggelegd voor zanger Marc Storace die met zijn 66 jaar nog menigeen zal verbazen.

Het album zal niet de boeken ingaan als een classic, want daarvoor heeft Krokus in het verleden al veel mooiere albums uitgebracht. Maar al met al is het toch wel een zeer vermakelijk album geworden van deze oude rotten.

(75 /100, Century Media Records)

Tracklist:
1. N.I.B. (1:18)
2. Tie Your Mother Down (3:43)
3. My Generation (2:54)
4. Wild Thing (3:49)
5. The House Of The Rising Sun (4:22)
6. Rockin’ In The Free World (3:49)
7. Gimme Some Lovin’ (3:33)
8. Whole Lotta Love (4:27)
9. Summertime Blues (3:32)
10. Born To Be Wild (3:53)
11. Quinn The Eskimo (3:35)
12. Jumpin’ Jack Flash (4:18)
13. Backseat Rock N’ Roll (3:21)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ