Ultra Raptor – Tyrants

Facebookrssmail

Eind 2015 wordt in Quebec, Canada de basis voor Ultra Raptor gelegd en als in 2017 de lineup compleet is, kan gestart worden met de opnamen voor plaatwerk. In hun relatief jeugdige onbezonnenheid bedienen de heren zich allen van bijnamen wat in deze tijd eigenlijk wel achterhaald is. Het eerste resultaat is een EP in 2018 en nu dan het eerste fullalbum ‘Tyrants’, gestoken in een fraaie en zeker aparte cover, fantasy is duidelijk een inspiratiebron en komt dan ook terug in de songteksten van de band.

Als je een stijl als speed metal hebt open je natuurlijk met een hele snelle nekkenbreker, Ultra Raptor voldoet helemaal aan die verwachting met ‘Missile’, een nummer met een heerlijke gitaarriff en dito lange solo. Vergelijkingen ontkom je niet aan, denk in deze dan met name aan Evil Invaders, onder andere door het gitaargeluid en de high pitched vocals, soms aan het legendarische Liege Lord. Speed metal uit de jaren ’80 met het moderne hedendaagse geluid. De hoge uithalen gaan zanger Phil Lung goed af, in de lagere regionen kost hem dit soms meer moeite, op de langzamere stukken en nummers komt dit tot uiting. Mede daarom komen de snelle(re) nummers veelal beter uit de verf, zoals ‘Take me back’, een nummer met een erg fijn melodieus refrein, ‘Nightslasher’, ‘The quest for relics’, met ‘Caustic shower’ als uitschieter, een nummer wat door zijn geluid en ritme zelfs een vleug black metal in zich heeft en aan Venom doet denken en daardoor anders dan de andere speednummers klinkt. Van de midtempo nummers komen het krachtig gezongen ‘Gale runner’ met een fraai refrein en mooi opgebouwde solo en het meeslepende en emotionele ‘Winds of vengeance’ het beste uit de verf.

Ultra Raptor laat met hun eerste fullalbum een prima indruk achter, er staan geen zwakke nummers op, muzikaliteit is uitstekend, veel spetterend gitaarwerk, uitstekende productie. (84/100) (Fighter Records)

Bandleden:

Phil T. Lung        –              Vocals

Criss Raptor       –              Lead Guitars

Nick Rifle             –              Guitars

Dick van Heuss –              Bass

Tony Bronco      –              Drums

Tracklist:

1                    Missile (Metal warrior)

2                    Cyborg-Rex

3                    Take me back

4                    An offering to the tyrant

5                    Nightslasher

6                    Gale runner

7                    The quest for relics

8                    Winds of vengeance

9                    Caustic shower

10                Spacefighter

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ