Happy birthday Rachel Bolan

Facebookrssmail

Rachel Bolan werd geboren op 9 februari 1966 als James Richard Southworth en is de basgitarist en de belangrijkste songwriter van de metalband Skid Row. Zijn artiestennaam ‘Rachel’ is een hybride van de naam van zijn broer, Richard, en de naam van zijn grootvader, Manuel. ‘Bolan’ is een eerbetoon aan een van zijn kinderidolen, de leider van T. Rex , Marc Bolan.

Skid Row is een Amerikaanse heavy metal band, opgericht in 1986 in New Jersey. De band was vooral populair in de jaren tachtig en begin jaren negentig van de twintigste eeuw, dankzij het succes van hun twee eerste albums. Halverwege de jaren negentig viel de originele (en tevens populairste) bezetting met leadzanger Sebastian Bach, uiteen en sindsdien opereert de band met een andere zanger (Johnny Solinger) en drummer (Rob Hammersmith). Behalve Skid Row was Rachel Bolan ook actief in het side project Prunella Scales waarmee tot op heden 1 album. ‘Dressing Up the Idiot’ (1997), werd opgenomen.

RockMuZine feliciteert Rachel Bolan met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ