Inglorious in de Melkweg niet voor het laatst in Nederland

Facebookrssmail

De eerste headline show in Nederland voor het Engelse Inglorious vind zondag 10 februari plaats in de Melkweg in Amsterdam. Het voorprogramma word geregeld door Morpheus. De uit België afkomstige Morpheus begint deze avond met hun lekker stevige rock versterkt door de vrouwelijke zang. Na de release van hun debuut EP is het nu tijd voor hen om Nederland te komen veroveren.

Na een mooie opwarmer is de tijd aangebroken en de leden van Inglorious betreden het podium. Het begint meteen goed met ‘Where Are You Now’, wat tevens ook het eerste nummer op hun nieuwe album is. Tijdens de eerste nummers zijn er wat problemen met de gitaren, wat de zanger mooi de tijd geeft om de nieuwe band leden voor te stellen. Dit is voor de twee gitaristen en bassist de eerste tour die ze met Inglorious maken maar daar is live niets van te merken!

Na het nummer ‘Read All About It’ laat zanger Nathan James weten dat hij zich niet erg goed voelt. “I’m sweating and shitting like a dog and I probably sound really bad”. Tijdens de nummers is het wel te horen dat hij zijn stem niet geheel kan gebruiken, maar hij maakt er zeker het beste van. Nadat ze vanwege het stembereik een paar nummers over geslagen hebben, is het tijd voor een cover ‘Uninvited’ van Alanis Morissette. Een cover, omdat zanger Nathan James dit zelf altijd al een goede artieste vond.

Na deze goed uitgevoerde cover is het tijd voor het nummer ‘Ride To Nowhere’, dat ook de zelfde naam draagt als het nieuwe album. Dan is het de beurt aan de nieuwe leden om hun talenten laten zien. Vooral de 19-jarige gitarist Danny Dela Cruz trekt open ogen met zijn snelle solo’s. Tijdens de rest van de nummers neemt hij ook merendeel van de solo’s op zich en dit gaat hem erg goed af. Hij weet ook goed met het met het publiek om te gaan, dus dit is zeker een goede aanwinst voor de band.

Voordat ze het deels akoestische ‘Faraway’ inzetten, vertelt de zanger eerst uit waar het nummer over gaat; Namelijk over zijn pas overleden opa, waar hij nog aan toe voegt “I hope you forgive me, I sound like shit”. Helaas slaan ze nog twee nummers over, om dan te eindigen met de meest bekende nummers, ‘Holy Water’ en ‘Until I Die’. Na deze nummers zie je dat de zanger het gehad heeft met zijn stem en houdt de band het voor gezien.

Ondanks de vocale problemen en dat het de eerste shows zijn met de nieuwe bandleden, zetten ze toch een goede show neer. Het is lekker energiek en instrumentaal is het erg goed. Lekkere rauwe strakke catchy riffs. Inglorious is de nieuwe band die je de 70’s rock niet laat vergeten!

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ