NEED2DESTROY – SHOW

Facebookrssmail

NEED2DESTROY – SHOWEind januari bracht de Duitse Crossover Metal band Need2Destroy hun debuutalbum ‘Show’ uit via het Fastball Music recordlabel. Need2Destroy is een gevestigde naam in het Duitse underground clubcircuit en bracht al eerder een EP uit getiteld ‘Genoma’.

Bij het beluisteren van ‘Show’ valt direct op de interessante mix die de band maakt tussen Punk, Metal, Nu Metal, Hardcore, en zelfs een heuse Unplugged track staat erop! Eveneens is er in de gitaarriffs hier en daar wat Reggae en Ska invloeden te bespeuren. Overigens allen op een zeer aanstekelijke en prettige manier gebracht. Eveneens zingt de band geheel in het Spaans. ‘Hoe kom je dan in Duitsland terecht’? Zul je je afvragen, maar toch is het echt zo.

‘Show’ is een zeer afwisselende, maar mega interessante reis tussen Hardcore racks als titeltrack ‘Show’, ‘legal/Illegal’ en ‘Hijo de Puta’ naar Nu Metal tracks als ‘Schokolade Mit Senf’, ‘La Cholera’, en ‘Super Chango’. En van Metaltracks als ‘Viva los Vatos Locos’, ‘Enfermo’, en ‘Luda Ribica’ naar een Punktrack als ‘Kiss My Ass’. Op de tracks als ‘La Cholera’ en ‘Super Chango’ is een duidelijke System of A Down invloed te horen in de gitaarriff en vocalstijl. Geinig hoe de band op ‘Viva Los Vatos Locos’ een grappige stijl weet neer te zetten in hun eigen Spaanse moerstaal zoals veel Spaanstalige en Zuid-Amerikaanse Metalbands weten neer te zetten.

De grote verassing van ‘Show’ is de akoestische uitvoering van ‘Enfermo’, waarmee de band hun veelzijdige stempel nog eens benadrukt, alsmede hun muzikale en vocale kwaliteiten. Op afsluiter ‘El Arrogante’ is er in de gitaarriff een Ska en Reggae invloed te beluisteren en maakt deze track ondanks de titel tot een vrolijke afsluiter.

Een geweldig debuut van een zeer veelzijdige Crossoverband die veel in hun mars hebben. Need2Destory trekken lekker hun eigen plan, en weten dat op zeer interessante wijze te verpakken in hun aangename muzikale mengelmoes. Bands in het undergroundciruit hebben het vandaag de dag al moeilijk genoeg, maar aan dit album kun je horen waarom Need2Destroy in Duitsland inmiddels daar favoriet is. Door hun aanstekelijke Crossoversound weten zij een breed publiek aan te spreken en dat gaan zij hier in Nederland zeer zeker ook doen.

Voor fans van System Of A Down tot Agnostic Front en van Ska-P liefhebbers tot aan zelfs de liefhebbers van de doorgewinterde Metalnamen als Metallica. Voor elk wat wils en bands die deze verbinding tussen verschillende Metal subgenres tot stand weten te brengen heeft het genre Metal heel hard nodig. (85/100) (Fastball Music)

TRACKLIST SHOW:

1 Show
2 Schokolade mit Senf
3 La Cholera
4 Viva los Vatos Locos
5 Super Chango
6 Legal/ Illegal
7 Enfermo
8 Hijo de Puta
9 Luda ribica
10 Contaminacion
11 Enfermo (Akustik)
12 Kiss My Ass
13 El Arrogante

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ