Witching Hour – …And Silent Grief Shadows The Passing Moon

Facebookrssmail

Via het recordlabel Hell Headbangers Records bracht de Duitse band Witching Hour afgelopen december hun derde langspeler ‘…And Silent Grief Shadows The Passing Moon’ uit.
Kijkend naar de press promo foto’s en de tracklist van songtitels op dit album oogt het voor mij allemaal nogal erg cliché en overdreven interessant doenerij.
Het Black Metal trio heeft zich laten fotograferen op een oud kerkhof en voor songtitels als ‘Sorrow Blinds His Ghastly Eyes’ en ‘As I Walk Among Sepulchral Ruins’ heeft Witching Hour duidelijk een woordenboek erbij gebruikt, want niemand bedenkt deze titels uit zichzelf.

En ook het gitaarriff intro op de openingstrack ‘…And Silent Grief Shadows The Passing Moon/Once Lost Souls Return’ luistert weg als een cliché en dat de luisteraar dit allemaal eens eerder heeft gehoord. Bovendien duurt de intro net iets te lang: pas na ruim 5 minuten zetten de vocalen zich in, wat slechts bestaat uit een hoop gebrul dan dat het echt past en met elkaar een song vormt.

Maar met ‘From Beyond They Came’ is er in muzikaal opzicht zeer zeker verbetering te horen met een stevig en uitstekend drumspel en een prima gitaarriff, welke mekaar gedurende de trackprima afwisselen. Alleen jammer dat de vocale kwaliteiten nog steeds op dezelfde manier achter blijven bij de sound.

Dit geldt ook voor de overige tracks ‘Sorrow Blinds His Ghastly Eyes’, ‘Behold Those Distant Skies’, en ‘The Fading Chime Of A Graveyard Bell’. Ook tijdens deze stevige tracks blijft de band zich muzikaal prima ontwikkelen en wordt de sound eigenlijk steeds beter. Op sommige punten speelt Witching Hour iets te langdradig, maar klinken naarmate het album vordert steeds sterker. De gitaarsolo op ‘The Fading Chime Of A Graveyard Bell’ is prima gespeeld en vormt een uitstekend bridge.

Afsluitende track ‘As I Walk Among Sepulchral Ruins’ is eigenlijk de minste track wat vocalsound betreft en waar de uithalen de luisteraar nogal op de lachspieren wekken. De kwaliteit in sound houdt de track overeind.

Deze band kan zich prima verder ontwikkelen wat de sound betreft.
Gedurende dit album vraag ik mij af hoe zij zouden klinken met een andere vocalist erbij. Want de sound zit redelijk in mekaar.
Het is de vocalsound die het laat afweten en het album tot een matig product brengen.
Daarom een kleine voldoende.
(55/100) (Hells Headbangers Records)

 

TRACKLIST …AND SILENT GRIEF SHADOWS THE PASSING MOON

  1. …And Silent Grief Shadows The Passing Moon/Once Lost Souls Return
  2. From Beyond They Came
  3. Sorrow Blinds His Ghastly Eyes
  4. Behold Those Distant Skies
  5. The Fading Chime Of A Graveyard Bell
  6. As I Walk Among Sepulchral Ruins
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ