Pendejo! – Sin Vergüenza

Facebookrssmail

Afgelopen november bracht de Nederlandse band Pendejo! Hun album ‘Sin Vergüenza’ uit via Graviton.
De band speelt Latijns Amerikaanse Rockmuziek en bestaan uit twee neven met beiden Latijns Amerikaanse roots. Afgelopen jaren heeft de band veelvuldig getoured als voorprogramma van bekende namen als Monster Magnet en Karma To Burn.

In elk geval opent de band met een lekker stevige Stonerrock riff op opener ‘Don Gernán’ en Spaanstalige vocalen die tot mijn eigen verrassing prima passen bij de sound van deze band.

Verrassende en prima tracks zijn ‘La Cagada No Termina’, ‘Hacia La Luz’, ‘La Mala De La Tele’, en ‘Bulla’. De band speelt prima en weet zelfs wat van die typische Latijns Amerikaanse trompetsound te verwerken in hun sound.
Alleen de vocale uithalen zijn soms iets te overdreven aangezet, maar al met al speelt Pendejo! Vermakelijke muziek.
‘Bulla’ heeft zelfs een interessante Classic Metal vibe met een jaren 60’feel. Geinig hoe de band deze sound weet te verwerken in hun muziek en teksten.

Track ‘El Timón Holandés’ is een geinige instrumentale afwisselaar met een mid-tempo gitaarsound gemixed met weer die typische Latijns Amerikaanse trompetsound. Overige tracks als ‘El Rutger’, ‘El Espejo’, en ‘Llanto’ hebben wat de sound betreft niet veel vernieuwends onder zon, maar blijven zeer vermakelijk om naar te luisteren. Afsluiter ‘Facista’ heeft een Doom-achtige sound en weet daarmee een verrassende afsluiter te zijn.

Geinig bandje en dito album, waarop redelijk gespeeld wordt en ook de vocalen zijn prima. Halverwege het album neigt het iets teveel van hetzelfde te klinken, maar de band weet deze verveling uitstekend te doorbreken. Voor sommige stonerliefhebbers zal het Spaans misschien even wennen zijn, maar wie daar doorheen weet te prikken heeft een vermakelijke 40 minuten luisterplezier.
(60/100) (Graviton)

 

TRACKLIST SIN VERGUENZA

  1. Don Gernán
  2. La Cagada No Termina
  3. Hacia La Luz
  4. La Mala De La Tele
  5. Bulla
  6. El Timón Holandés
  7. El Rutger
  8. El Espejo
  9. Llanto
  10. Facista
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ