My Propane – The Antidote

Facebookrssmail

Ruim 6 jaar na het verschijnen van hun veelgeprezen debuut ‘Modern Violent Gentlemen’ uit 2013 verscheen in januari de langverwachte opvolger ‘The Antidote’ van de Nederlandse Progressive Metal band My Propane. De band wierf bekendheid door optredens in voorprogramma’s van zowel nationale als internationale bands (VUUR, Epica, Moonspell, Evergrey.)

Opvallend is dat voor de opnames, productie, en engineering van opvolger ‘The Antidote’ alles in eigen kring is gehouden. Het album is opgenomen in een kleine studio in Rijen en is geproduceerd door goede vriend en ex After Forever toetsenist Joost van den Broek. Voor de engineering riep My Propane de hulp in van jong talent Jos Driessen. Alleen de mastering is uitbesteed aan grote naam Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Delain). Ook een opvallende naam om voor te kiezen gezien de Progressive stijl van deze band.

Een waardige opvolger maar om My Propane, in Eric Cortons woorden, te zien als ‘Hoop in bange dagen voor de Nederlandse Rockscene’? Dat is iets te ver gezocht, want alhoewel ‘The Antidote’ uitstekende tracks kent zoals ‘Medusa’, ‘A Dog is A Dog is A Dog’, en ‘Russian Pile – Up’ heeft de band de neiging om te veel van hetzelfde te klinken in de gitaarsound. En doordat de vele tracks langer dan vijf minuten duren is de kans groter dat de verveling bij de luisteraar gaat toeslaan.

Een interessante track is ‘Broken Bone’, welke opent met een Doom klinkende bassriff, en vervolgens doorpakt met een progressive gitaarriff. Maar tegen het einde van het album heb je het eigenlijk wel gehoord. Een track als ‘Seconds’ met een rapstukje ertussen klinkt wel erg niemanddallerig en past totaal niet bij de sound.

Een redelijk album voor inderdaad liefhebbers van bands als Threshold en Evergrey. Mensen die graag wat meer afwisseling en een experimentele Progressive sound horen zullen dit album een keer draaien en daarna in de kast weer terugleggen. Ik hoop echter niet dat hoogmoed voor de val komt, want de band heeft zeer zekers potentie. Alleen niet aan mij besteed… (70/100) (Darkside Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ