Happy birthday in heaven Warrel Dane

Facebookrssmail

Warrel Dane is geboren als Warrel G. Baker op 7 maart 1961 in Seatlle (Verenigde Staten). Warrel ooit begonnen als zanger in de band Serpents Knight staat vooral bekend om zijn ‘high-pitched vocals’ de echte doorbraak kwam bij de band Sanctuary met wie hij in de jaren 80 twee albums uitbracht: ‘Refuge Denied’ (1987) en ‘Into the Mirror Black’ (1990). Van Sanctuary maken we de stap naar Nevermore.

Nevermore vloeit voort uit de succesvolle metalband Sanctuary. De leden van deze band werden door hun platenlabel aangespoord om grunge te gaan spelen, het in die tijd in Seattle belangrijkste muziekgenre. Enkele groepleden, Warrel Dane en Jim Sheppard, gingen hiermee niet akkoord en richtten Nevermore op. Zeven albums volgen, het laatste ‘The Obsidian Conspiracy’ verschijnt in 2010.

Tijd voor een nieuw hoofdstuk voor Warrel Dane. In 2014 wordt het project Sanctuary weer van stal gehaald en verscheen het album ‘In The Year the Sun Died’ en in 2018 krijgt dit een vervolg met ‘Dead Again”

Is dit het einde van Nevermore, met Warrel Dane weet je het nooit.

Warrel overleed 13 december 2017 op 56 jarige leeftijd. In de rockheaven viert hij vandaag echter zijn 58e verjaardag. Thinking of you Warrel!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ