Happy birthday Jeffrey Ament

Facebookrssmail

Jeffrey Allen Ament is geboren in Havre (Montana) op 10 maart 1963 is een Amerikaanse bassist en songwriter. Samen met Stone Gossard, Mike McCready en Eddie Vedder is hij de oprichter van de Amerikaanse grungeband Pearl Jam. Ament heeft ook een muzikaal verleden bij Green River, Mother Love Bone en Temple Of The Dog.

De band werd vooral bekend door de eerste drie albums. Ten (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) bevat nummers als ‘Alive’, ‘Jeremy’, ‘Even Flow’ en ‘Black’. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone schreef hierover: “Ze zullen nooit meer zo’n grote plaat maken. Geen enkele rockband zal dat doen”. Het tweede album Vs. (1993) was destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts.

In Nederland en België heeft de band een grote reputatie en veel fans. Het album Ten staat al tien jaar lang (2005-2014) bovenaan de Hemelse Honderd lijst van 3FM. Op 30 mei 2014 werd Ten tot beste album aller tijden gestemd op de Album100 van Studio Brussel, een plek die het sinds 2009 inneemt en alleen in 2011 moest afstaan.

RockMuZine feliciteert Jeffrey met 56ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ