Steelwings – Back

Facebookrssmail

Steelwings - BackEind februari bracht de Zweedse Heavy Metal band Steelwings hun tweede album ‘Back’ uit via Sliptrick Records. De band werd in 1982 opgericht en bracht begin jaren 80 enkele demo’s uit. Pas in 1989 zag hun titelloze debuut ‘Steelwings’ het levenslicht, maar al vrij snel daarna hield de band het voor gezien. In 2007 kwamen ze heel even bij elkaar om er vervolgens weer snel de brui aan te geven, maar sinds 2013 maakte de band een tweede doorstart en nu is er dan eindelijk een tweede album. Een album dat de die-hard fan van 80’s Heavy Metal niet wil missen.

Al vanaf de opener en single ‘My Rock is Hot’ knalt de band er lekker heavy en swingend in. De vocalstijl is een geinige kruising tussen Bon Scott van AC/DC en Rob Halford van Judas Priest. Tijdens het beluisteren van ‘Back’ krijg je de indruk dat de band veel geluisterd heeft naar ‘Highway To Hell’ van AC/DC en naar ‘Turbo’ van Judas Priest, maar ook diens latere album ‘Angels of Retribution’. En zelfs wat van Accept kun je iets terug horen in het gitaarwerk (Bij Accept kun je denken aan de ‘Restless and Wild’ periode.)

Heerlijke tracks zijn ‘Nightmare’, ‘Death or Gold’, ‘Back On The Road’, ‘All Night’, ‘Rock My Soul’ en ‘She Knows What It Takes’. Gespeeld met heerlijke heavy gitaarriffs, stompende basslijn, en lekker stevig drumspel brengt Steelwings een geweldig album. Ook met de productie is duidelijk rekening gehouden om ‘Back’ zo eighties mogelijk te laten klinken. ‘She Knows What It Takes’ kent een heerlijke gitaarsolo.

Een prima ballads zijn ‘Walk in The Sky’ en ‘Ride On’ en het live opgenomen ‘Rock The Nation’ is een uitstekende track die de band laat horen in zijn puurste vorm. Een album om je vingers bij af te likken. Steelwings weet de ware liefhebber van Heavy Metal diens ‘soul’ zeker te ‘rocken’. Hopelijk gaat de band nu definitief verder en maken ze nog een aantal albums. Hun tijd lijkt duidelijk gekomen en het gezegde ‘Beter Laat Dan Nooit’ gaat zeker op voor deze band. ‘Back’ is zeer zeker voor de liefhebber een aanrader die graag luistert naar AC/DC en Judas Priest. En dan niet alleen de oudere Metal generatie… (95/100) (Sliptrick Records)

Tracklist Back

1. My Rock is Hot
2. Walk On Water
3. Nightmare
4. Death Or Gold
5. Walk in The Sky
6. Rock The Nation
7. Back On The Road
8. All Night
9. Rock My Soul
10. She Knows What It Takes
11. Ride On
12. Won’t Let You Go Away

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ