Astral Doors – Worship Or Die

Facebookrssmail

Eind april bracht de Zweedse Heavy Metal band Astral Doors hun nieuwste album ‘Worship Or Die’ uit via Metalville recordlabel. De band timmert alweer een tijdje aan de weg sinds hun debuutalbum ‘Of the Son and the Father’ uit 2003, en kent vooral in Japan veel succes. ‘Worship Or Die’ wordt gezien als Astral Doors meest melodieuze, en tegelijkertijd meest hardste album tot nu toe. De band zegt voor ‘Worship Or Die’ geïnspireerd te zijn door veel Power Metal bands die deze sound weten te combineren met onvervalste Hardrock. Als voorproefje is de track ‘Night of The Hunter’ op single uitgebracht. En met ‘Night of The Hunter’ opent het album. Tevens een uitstekende singlekeuze met een koortje die je lekker kunt meezingen.

Door naar de rest van het album.
‘This Must Be Paradise’, ‘Worship Or Die’, ‘Concrete Heat’, ‘Marathon’ en ‘Ride The Clouds’ worden met volle energie gespeeld en kennen elk een lekker in het gehoor liggende gitaarspel en keys. Eveneens achtergrondkoortjes die je lekker kunt meezingen. Titeltrack ‘Worship Or Die’ is een mid-tempo track die prima afwisselt binnen de gehele album tracklist. Het kent een spetterende gitaarsolo en heeft bovendien een meer doom-achtige sfeer. ‘Concrete Heat’ heeft een mooi keyspel als intro en de song heeft daarmee een typische 80’s vibe. Topper is de ballad ‘Marathon’ met een akoestische gitaar als intro en atmosferische soundeffects. Deze zes minuten durende track heeft een lekkere gitaarriff en een prima bijpassende vocalsound.

Misschien dat de lyrics op ‘Desperade’ wat kneuzig overkomen, maar de track ‘Ride The Clouds’ doet je dat weer vergeten. Een geinige songtitelkeuze is ‘St. Petersburg’ met duidelijk een Gothic Doom-achtige vibe dankzij de atmosferische Keys. Eveneens geinig is het Rock Opera-achtige ‘Triumph & Superiority’.

Na de twee laatste tracks ‘Let The Fire Burn’ en ‘Forgive Me Father’ is het jammer dat de plaats is afgelopen. Maar gelukkig laat de band de luisteraar achter met een voldaan gevoel en dat je ‘Worship Or Die’ vaker wilt horen.

Dit album kent een heerlijke variatie aan sound en is bovendien ijzersterk op alle fronten. De productie is puur en van een uitstekende kwaliteit. Prima schijfje voor fans van Doro en Accept, maar ook voor de liefhebbers van een band als Paradise Lost. Eigenlijk valt er weinig iets op aan te merken aan deze plaat. En daarom geef ik ook 100 punten.
(100/100) (Metalville)

Tracklist Worship Or Die

1. Night Of The Hunter
2. This Must Be Paradise
3. Worship Or Die
4. Concrete Heat
5. Marathon
6. Desperade
7. Ride The Clouds
8. Light at the End of the Tunnel
9. St. Petersburg
10. Triumph & Superiority
11. Let The Fire Burn
12. Forgive Me Father

Line Up Astral Doors

Nils Patrik Johansson – Vocals
Joachim Nordlund – Guitars
Mats Gesar – Guitars
Jocke Roberg – Keyboards
Johan Lindstedt – Drums
Ulf Lagerstroem – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ