Sonata Arctica en Witherfall betoveren Haarlem

Facebookrssmail

sonata arcticaHet gebeurt niet vaak dat bands je de mogelijkheid geven om een geheel akoestische set van ze bij te wonen. Sonata Arctica biedt in Patronaat, Haarlem, de kans om de muziek van de band in een ander podiumlicht te zien. Daarnaast neemt de band ook nog eens een Witherfall mee, die ook een akoestische set spelen.

Het is acht uur als Witherfall begint te spelen in een redelijk gevulde grote zaal. Zonder al te veel introducties start de band zijn betoverende set. De melodische metal die de band normaal brengt is in zijn akoestische vorm nog meer grijpend en neemt het publiek mee in zijn verhaal. Tussendoor heeft de band wat tijd voor grapjes, maar belangrijker nog, een set aan solo’s. Naast de gitaar en keyboards propt de band er ook nog even een solo voor de bass en percussie bij. Na zo’n vijftig minuten moet er toch helaas een einde aan het genot komen.

Gelukkig is de reden dat de band ruimte moet maken een fijne, want dit betekent dat het tijd is voor Sonata Arctica om het podium te betreden. De band heeft verscheidene nummers in verschillende jasjes gestoken en deze afwisseling komt de band ten goede. Sommige nummers blijven snel en verliezen alleen hun harde randjes, waar andere nummers opnieuw gecomponeerd lijken te zijn. Zowel oude als nieuwe nummers passeren de revue tijdens de grofweg honderd minuten durende set.

Sonata Arctica maakt voldoende tijd tussen de nummers door om hier en daar iets toe te lichten over zijn nummers of om gewoonweg grappen te maken. Hierdoor haalt de band een deel van de serieusheid weg uit zijn set, waardoor het publiek zich beter aangevoerd voelt om tijdens nummers mee te klappen, te zingen of gewoonweg te schreeuwen. De positieve, luchtige dynamiek die de band op het podium heeft draagt hier alleen maar aan bij.

Al met al hebben Sonata Arctica en Witherfall samen een heerlijke avond neer weten te zetten in Haarlem met een akoestische tour die niet snel zijn gelijke zal zien.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ