Happy birthday Cédric ‘Cede’ Dupont

Facebookrssmail

Cédric ‘Cede’ Dupont is geboren 22 maart 1979 en is een Zwitserse muzikant, momenteel gitarist in de Zwitserse moderne metal band Silent Circus. Cédric ‘Cede “Dupont is vooral bekend als voormalig gitarist van de Duitse metal bands Freedom Call, Symphorce en Downspirit. Cédric begon met het spelen van muziek op de leeftijd van 12 toen hij zijn eerste gitaar kreeg.

In 1999 trad hij ote tot de Duitse band Symphorce met wie hij zeven albums uitbracht via Noise Records, Metal Blade Records en AFM Records, Cédric toerde door Europa met bands als Kamelot, Grave Digger en Sonata Arctica en speelde op festivals als Wacken Open Air, Earthshaker Fest, Summer Breeze Open Air en ProgPower USA . Van 2001 tot 2005 speelde hij in een tweede band Freedom Call en met deze power metal nam Cédric een tweetal albums op. Verder speelde hij in Downspirit, tegenwoordig is zijn voornaamste prioriteit Silent Circus.

RockMuZine feliciteert Cédric met zijn 40ste verjaardag

met Symphorce
Sinctuary (2000)
Phorceful Ahead (2002)
Twice Second (2004)
Godspeed (2005)
Become Death (2007)
Unrestricted (2010)

met Freedom Call
Eternity (2002)
Live Invasion (2004)
The Circle of Life (2005)
Ages of Light (2013)

met Downspirit
Point of Origin (2010)
Bulletproof (2012)

solo
Melodrama (2010)

met Silent Circus
Rise and Fall (2017)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ