Happy birthday Abbath

Facebookrssmail

Olve Eikemo werd geboren op 27 juni 1973 in het Noorse Odda, en is beter bekend onder zijn artiestennaam Abbath Doom Occulta of gewoon Abbath. Abbath is een Noorse muzikant die vooral bekend is als een van de oprichters van de black metal band Immortal. Voordat hij Immortal oprichtte, trad Abbath op met Old Funeral, samen met het toekomstige Immortal-lid Demonaz. Tijdens het werken met Old Funeral trad hij ook toe tot de groep Amputation van Demonaz, die later de naam veranderde naar Immortal. Hij speelt ook basgitaar bij Demonaz’ band.

Hoewel Abbath in de eerste plaats een gitarist is, is hij ook bekwaam als drummer en heeft hij alle drums opgenomen voor Immortal-albums ‘Pure Holocaust’ en ‘Battles in the North’. Na zijn vertrek uit Immortal in 2015, kondigde hij aan dat hij een nieuwe band zou vormen onder zijn eigen naam: Abbath.

Toen Abbath in 2015 was gesplitst met Immortal, profiteerde de band van zijn al populaire naam in de black metal-muziekindustrie. De band bracht begin 2016 hun eerste album uit en speelde voor het eerst live op Tuska Open Air 2015.

Abbath speelt ook in de Motörhead tributeband Bömbers, die is gevormd in 1996. De band bestaat uit Abbath op zang en basgitaar, Tore (ex-Old Funeral) op gitaar en Pez (Punishment Park) op drums. Tijdens het Inferno Metal Festival 2007 trad Abbath toe tot de Duitse thrash metal band Sodom op het podium en voerde een cover uit van Motörhead’s ‘Ace of Spades’.

RockMuZine feliciteert Abbath met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ