Aenimus – Dreamcatcher

Facebookrssmail

Via Nuclear Blast records brengt de Amerikaanse band Aenimus hun tweede album uit getiteld ‘Dreamcatcher’. De band uit San Francisco werd opgericht in 2011 en bracht in 2013 hun debuutalbum uit getiteld ‘Transcend Reality’. Na deze release is deze band veelvuldig op tournee geweest met o.a. Rings of Saturn en had zelf een succesvolle uitverkochte clubtour in hun thuisland. En nu is er dan de opvolger ‘Dreamcatcher’, waarop de bands een interessante mix laat horen van Death metal en Progressive Metal die sterk doet denken aan de eerste Opeth albums. In tegenstelling tot Opeth heeft de Death Metal sound van Aenimus meer Metalcore-achtige invloeden.

‘Dreamcatcher’ is zeker muzikaal gezien een zeer interessant album. Tracks als ‘The Ritual’, ‘The Dark Triad’, ‘Between Iron and Silver’, en ‘Second Sight’ laten een interessante mix horen van alreeds genoemde stijlen en kennen voldoende afwisseling in de sound en vocalen. De band weet de langere tracks interessant te houden door heavy riffs af te wisselen met atmosferische en melodieuze gitaarriffs als bridges en als outro’s atmosferische samples te gebruiken. Dit komt vooral tot uiting tijdens de track ‘Between Iron and Silver’, waarin de band een zeer afwisselende zeven minuten durende track op overtuigende wijze weet neer te zetten. Terwijl tracks als ‘Before The Eons’, ‘Eternal’, en ‘Caretaker’ juist enkel en alleen een Metalcore sound neerzetten. Vocalist Alex Green is tevens een uitstekende zanger zowel in cleanvocals als grunts en is daarmee een van de betere vocalisten van nu die ik gehoord heb. Want niet elke zanger beheerst beide technieken overtuigend en Green is dat zeer zeker wel.

Titeltrack ‘Dreamcatcher’ is een interessante afsluiter. Geheel instrumentaal laat de band horen hoe goed zij muzikaal in mekaar zitten met heavy riffs en atmosferische samples. Aenimus is een interessante nieuwkomer en zou met ‘Dreamcatcher’ weleens hoge ogen kunnen gaan gooien. De band weet een interessante mix van verschillende heavy stijlen zeer overtuigend te brengen. Deze mix van verschillende stijlen maken ‘Dreamcatcher’ tot een gevarieerd en afwisselend album. Normaal gesproken schrijf ik in reviews altijd ‘voor de liefhebbers van’, maar eigenlijk zou elke metal liefhebber deze band even moeten checken. Want Aenimus weet met hun sound voor elk wat wils te brengen en zal bij een breedspectrum van metalfans dan ook zeer zeker in de smaak vallen. (93/100) (Nuclear Blast)

TRACKLIST DREAMCATCHER:

1. Before the Eons
2. Eternal
3. The Ritual
4. My Becoming
5. The Dark Triad
6. Between Iron and Silver
7. The Overlook
8. Caretaker
9. Second Sight
10. Day Zero
11. Dreamcatcher

LINE UP AENIMUS:

Alex Green – Vocals
Sean Swafford – Guitar, backing vocals
Seth Stone – Bass, backing vocals
Cody Pulliam – Drums
Jordan Rush – Guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ