Beat City Tubeworks – Top Rock

Facebookrssmail

De Rock ‘n Roll formatie Beat City Tubeworks komt met een tweede album. De groep gaat net als op de debuutplaat terug naar de garagerock van de jaren 70 en mengen die met pure Rock ‘n Roll.

Beat City Tubeworks is een Zweedse rock formatie die in 2015 werd opgericht. In 2019 kwamen de vier heren met een debuutplaat. Heel erg veel succes haalde het niet. Niet lang daarna dus komen ze al met een vervolg. Wel werd vanaf het begin duidelijk wat voor ontzettend goede en energieke live act het is. De jaren 70 garagerock mengen ze op geheel eigen wijze met rauwe Rock ‘n Roll.  Ze werken dus hard aan de weg.

Dit album staat als een huis. De mannen laten zien wat voor vele kwaliteiten ze in huis hebben. In een rock café zou zowat ieder nummer garant staan voor een feestje. Het zijn echte party rocknummers van de hoogste plank. Kiss invloeden zijn te horen op de plaat, maar in mindere maten dan op het debuut. Kiss is een grote inspiratiebron voor Beat City Tubeworks. De stem van de zanger heeft er ook wel iets van weg. Heel kort kunnen we zijn over dit album, dit is gewoon top. Als deze cd ergens op zou staan is het gegarandeerd bal. De nummers zijn lekker rauw gespeeld en toch zo catchy als maar kan. Lekker meeschreeuwen, lucht gitaar en -drums in de aanslag en gaan.

De eerste single is gelijk zo een steengoed nummer. ‘Succubus’ is van begin tot eind een groot feest. Je ziet al een hele tent compleet uit zijn dak gaan terwijl de heren de pannen van het dak spelen. De riff van ‘Estranged’ is ook weer zo een element wat in je hoofd blijft zitten en die je hoofd dan ook direct laat bewegen. Ook is er uiteraard buiten alleen riff-jes lekker gitaarwerk te vinden. ‘Idiot Savant’ is daarvan een goed voorbeeld.

Waarom zijn deze heren nog niet internationaal bekend? De nummers zijn top, de muzikanten zijn stuk voor stuk goed. Deze muziek werkt op iedere rock festival, elk rock café. Tijd om met behulp van deze review Nederland in ieder geval te waarschuwen voor deze band. Mochten ze ons landje ooit aandoen met een tour en je hebt zin in een avond waarbij je geen stem over houdt. Bezoek dan eens een concert van Beat City Tubeworks. 
(92/100) (The Sign Records)

Tracklist:

1. Roadrunner
2. Succubus
3. Ivory Wave
4. Fading to Grey
5. Estranged
6. Archaic Approach
7. The Joke’s On You
8. Idiot Savant
9. Take Two of These and Call Me in the Morning
10. 80’s Forest Treasure = Hands of Sin
11. Fading to Grey (Single Version)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ