Bloodbound speelt Baroeg plat

Facebookrssmail

De ‘Tour of the Dragon Empire’ klinkt alleen door zijn naam al interessant. Maar als je dan ziet dat dit betekent dat Bloodbound, Dynazty en Manimal naar een concertzaal bij jou in de buurt komen wordt dit natuurlijk alleen maar beter! Het is dus ook geen verbazing dat de Baroeg in Rotterdam al een kwartier nadat de deuren opengingen redelijk vol staat.

bloodbound

De taak is aan de heren van het Zweedse Manimal om het publiek op te warmen voor de twee volgende bands. De zanger zoekt veel interactie op en dit pakt zeer goed uit; het publiek schreeuwt en klapt mee met de heerlijke heavy metal. Het viertal brengt een zeer entertainende set en verlaat dan ook onder luid gejuich het podium.

Als volgende is de beurt aan Dynazty, die toevallig ook uit Zweden komen. De blend van heavy en power metal die de band met zich meebrengt buldert heerlijk door de zaal van Baroeg. Ook Dynazty mag met zijn enthousiaste uitstraling kan op de volle support van het publiek in de Rotterdamse zaal rekenen. De band speelt vooral nieuwere nummers en vindt in zijn set van slechts een uurtje zelfs tijd voor een drum solo! Helaas lijkt de set sneller dan een uur voorbij te zijn, maar gelukkig betekent dit dat het tijd is voor het hoofdprogramma.

We hoeven maar een kwartiertje te wachten voordat Bloodbound (die héél toevallig ook uit Zweden komen) het podium betreedt. De band is in zijn geheel in dezelfde duistere stijl gekleed en de (voor Baroeg) grote backdrop wordt nog verlengd met een paar banners. De band zoekt net als opener Manimal veel interactie met het publiek en dit komt de sfeer in de Rotterdamse zaal alleen maar ten goede. Bloodbound zet in zijn anderhalfuur een ijzersterke set neer, zonder op ook maar een enkel punt steken te laten vallen.

Al met al kan je zeker concluderen dat de ‘Tour of the Dragon Empire’ een geslaagde stop heeft gehad in Nederland. Alle drie de bands op deze tour staan stuk voor stuk voor een ijzersterke muzikale set waarin zij ook nog eens voldoende doen om het publiek mee te trekken in deze set.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ