The Nightmare Stage – When The Curtain Closes

Facebookrssmail

Dit is de 2e schijf van deze New Yorkse band en de eerste die ze uitbrengen voor Pure Steel Records. Hun debuut-album ‘Free Admission For The Damned’ hebben ze in eigen beheer uitgebracht in 2010. The Nightmare Stage is in 2008 ontstaan uit de fusie van 2 bands. Immortally Committed en Live After Death een zoals jullie al kunnen raden een Iron Maiden tribute band. In hun promo noemen ze als invloeden Queensryche, Fates Warning en het oudere Dream Theater. Ik hoor dit niet direct. Het doet me meer denken aan bijvoorbeeld Symphony X, mede door het op Russell Allen lijkende stemgeluid van zanger Scott Oliva.

Het toetsenwerk heeft wel een Dream Theater laagje zoals ze zelf al zeggen. De nummers zijn allemaal goed en afwisselend en er wordt ook nog meegezongen door Joe Tortillo, huidige vocalist van  Immortally Committed en op de afsluiter ‘Curtain Closes’ zingt de voor mij onbekende Brenda Parisimo mee. Nummers die ik er uit wil pikken zijn ‘The Infamous’ en ‘This Is The End’ die zorgen voor de rustpunten op deze schijf. ‘From Below’ wat zo op ‘Handful Of Rain’ van Savatage had kunnen staan, en de afsluiter ‘Curtain Closes’ met mooie vocalen van Brenda Parisimo.

Conclusie : Dit album gestoken in een mooie hoes en met een goede productie is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van goedgespeelde Progressive (US) Metal. Liefhebbers van Symphony X, Nevermore en Dream Theater hebben er weer een leuke band bij. (80/100) (Pure Steel Records)

Track List

1 A Demented Impresario (5:41)
2 Returns Again (5:42)
3 The Infamous (4:41)
4 Dark Skies (5:09)
5 Finding Home (4:42)
6 This Is The End (4:56)
7 Future I See (6:48)
8 Hellbound (5:30)
9 From Below (6:16)
10 Curtain Closes (7:08)

Line Up

Scott Oliva – Vocals
Craig Besemer – Guitars, Bass
Anthony Dazzo – Bass
Mark Muchnik – Keyboards
Rob García – Drums
Gast Vocalisten: Joe Totillo en Brenda Parisimo

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ