Helloween – United Alive in Madrid

Facebookrssmail

Helloween bestaat al ruim 35 jaar en mag beschouwd worden als 1 van de succesvolste en invloedrijkste bands die Duitsland bezit. Vooral het debuutalbum ‘Walls Of Jericho’ (1985) mag baanbrekend genoemd worden met een tot dan toe nog niet vaak gehoorde mix van snelheid en melodie. Het in 1987 uitgebrachte ‘Keeper Of The 7 Keys Pt. 1’ en het daaropvolgende album ‘Keeper Of The 7 Keys Pt. 2’ (1988) mogen beschouwd worden als klassiekers in het genre en vestigen de naam Helloween wereldwijd. 

Bij het bespreken van Live-albums stel ik mezelf altijd de vraag: voegt het wat toe aan het oeuvre van de band of is het gewoon een leuke aanvulling waar alleen de fanatieke fans blij van worden. In dit geval heb ik goed nieuws, dit is een Live-album wat daadwerkelijk iets toevoegt aan de toch al niet misselijke discografie van Helloween. Wat maakt dit album dan zo bijzonder? Het feit dat niet alleen huidige zanger Andi Deris acte de présence geeft maar ook Michael Kiske en Kai Hansen. De nummers worden dus gezongen door de ‘originele’ zangers af en toe ondersteund door hun collega. Alle 3 de heren zijn goed bij stem en mede hierdoor en door het goede geluid is het dik twee en half uur genieten geblazen van het beste wat Helloween heeft uitgebracht in al die jaren. 

Van openingstrack ‘Halloween’ tot afsluiter ‘Pumpkins’ United krijg je 24 uitstekende nummers te horen en tevens een stukje Metal-geschiedenisles. Persoonlijk hoogtepuntje is de bijna een kwartier durende ‘Walls Of Jericho-medley’ gezongen door medeoprichter zanger/gitarist Kai Hansen. Een verplichte aanschaf voor Helloween fans en eigenlijk moet iedere liefhebber van Metal deze live-registratie in zijn collectie hebben. (90/100) (Nuclear Blast Records).   

Track List:

1 Halloween (13:37) 
2 Dr.  Stein (5:36) 
3 I’m Alive (3:47) 
4 If I Could Fly (4:00) 
5 Are You Metal? (4:27) 
6 Rise And Fall (4:21) 
7 Waiting For The Thunder (4:01) 
8 Perfect Gentleman (4:50) 
9 Kai’s Medley (Starlight/Ride The Sky/Judas/Heavy Metal Is The Law) (13:52) 
10 Forever And One (5:21) 
11 A Tale That Wasn’t Right (5:39) 
12 I Can (4:53) 
13 Livin’ Ain’t No Crime/A Little Time (6:39) 
14 Sole Survivor (4:58) 
15 Power (4:10) 
16 How Many Tears (10:55) 
17 Invitation/Eagle Fly Free (7:13) 
18 Keeper Of The 7 Keys (17:03) 
19 Future World (5:35) 
20 I Want Out 8:50) 
21 March Of Time (5:28) 
22 Kids Of The Century (4:02) 
23 Why (4:42) 
24 Pumpkins United (6:32).   

Line Up: 

Andi Deris- Vocals 
Michael Kiske- Vocals 
Kai Hansen- Vocals/Guitars 
Markus Grosskopf- Bass 
Michael Weikath- Guitars 
Sascha Gerstner- Guitars 
Daniël Loble- Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ