Witherfall – Vintage EP

Facebookrssmail
Witherfall - Vintage EP

Als opwarmertje voor hun aankomende acoustic tour als supportact van Sonata Arctica brengt Witherfall eind maart de EP ‘Vintage’ uit. Deze EP bestaat uit enkele akoestische tracks en uit twee covertracks van Helloween (‘A Tale That Wasn’t Right’) En Tom Petty (‘I Won’t Back Down’.). Alleen de Helloweencover en de afsluiter ‘Vintage’ zijn volledig elektrisch gespeeld. Een prima en gevarieerd EP’tje.

De opener ‘Vintage I’ is een mooie akoestische track met schitterend dramatische zang eronder van zanger Josep Michael. Evenals de Vintagemedley tracks ‘Nobody Sleeps Here… (Vintage Medley)’ en ‘Vintage II’ vormen een mooi geheel. ‘Nobody Sleeps Here’ is een rustige track die langzaam opbouwt naar het wat meer dramatisch gespeelde ‘Vintage II’. Beiden geheel akoestisch uitgevoerd en weten een zeer melancholische sfeer neer te zetten.

De overige akoestische tracks zijn van dezelfde klasse en kwaliteit uitgevoerd. Subtiel hoe Witherfall de elektrische gitaar op ‘The Long Walk Home (December)’ op de achtergrond weet te houden. Wat mij betreft is dit de beste track van de EP. De track kenmerkt zich door de afwisseling in instrumenten en dramatische zang. De uitvoering van de covers zijn eveneens uitstekend.

Aan zowel de Helloweencover als die van Tom Petty weet de band hun eigen stijl daar prima in te verwerken. Zowel akoestisch als elektrisch. Elektrische afsluiter is weliswaar verassend voor deze grotendeels akoestische EP, maar is past perfect bij de gehele sfeer van de EP. Juist doordat deze track wat steviger, maar verder vrij melancholisch is, past het prima tussen de tracks.

Een zeer sfeervol EP’tje die lekker weg luistert tijdens de weer langer durende avonden. De fans die ‘A Prelude To Sorrow’ alreeds in hun huis hebben is deze EP een interessante aanvulling en een zeer waardevol extraatje. Voor fans van Sonata Arctica die naar het concert gaan is dit een uitstekende introductie met de band. (85/100) (Century Media)

Tracklist Vintage EP

1. Vintage I
2. Nobody Sleeps Here… (Vintage Medley)
3. Vintage II
4. A Tale That Wasn’t Right (Helloween cover)
5. Ode To Despair (Acoustic)
6. The Long Walk Home (December)
7. I Won’t Back Down (Tom Petty cover)
8. Vintage (album version)

Line-Up Witherfall

Joseph Michael – Vocals/Guitar/Keyboards
Jake Dreyer – Guitars
Anthony Crawford – Bass
Alex Nasla – Keyboards
Steve Bolognese- Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ