CHILDREN OF BODOM – HEXED

Facebookrssmail

Moeten we ons een beetje zorgen gaan maken om Children of Bodom? De band lijkt een beetje over hun hoogtepunt heen te zijn… De Finse band brengt begin maart alweer hun 10de studio album ‘Hexed’ uit via Nuclear Blast Records.

Children of Bodom, een van de meest toonaangevende bands die eind jaren 90’ het Melodic Death Metal genre op de kaart wist te zetten, lijkt van dit genre een beetje afscheid te nemen. Hun vorige release, ‘I Worship Chaos’ uit 2015, liet al een veranderende koers horen in de sound, maar ‘Hexed’ lijkt deze verandering verder door te trekken.

Geinig is wel dat ze een eigen bewerking van ‘Knuckleduster’ aan dit album hebben toegevoegd (Origineel is te vinden op de EP ‘Trashed, Lost and Strungout’ uit 2014.). want op ‘Hexed’ lijkt de band de Keys steeds meer naar de achtergrond te willen dringen en in sommige gevallen zelfs achterwege te laten.

De band knalt lekker stevig weliswaar met ‘This Road’ en uiteraard is het gitaar en bass spel van wereldklasse. En uitstekende tracks zijn eveneens ‘Under Grass And Clover’, ‘Hecate’s Nightmare’, ‘Kick in a Spleen’, ‘Platitudes And Barren Words’ en de titeltrack ‘Hexed’. Maar waar de band met ‘I Worship Chaos’ in de herhaling dreigt te vallen lijkt ook eveneens met ‘Hexed’ te gebeuren.

‘Relapse (The Nature Of My Crime)’, ‘Say Never Look Back’ en ‘Soon Departed’ klinken wel erg veel van hetzelfde en misschien net dat extra beetje glans waar de band zo om bekend stond. Daarmee is ‘Hexed’ een redelijke, maar matig album. Pas bij de remake van ‘Knuckleduster’ worden de Keys er weer aan toegevoegd. Nog altijd een superproductie en het spetterende gitaarwerk liegt er nog altijd niet om.

Hier en daar lijkt de band een beetje glans te verliezen door op sommige tracks in herhaling te vallen. Hopelijk grijpt de band tijdig in en maken ze weer zo’n weergaloos album zoals we die kennen van ‘Something Wild’ uit 1997 en natuurlijk de ultieme Children of Bodom Classic ‘Hate Crew Deathroll’. (75/100) (Nuclear Blast)

TRACKLIST HEXED

1. This Road
2. Under Grass And Clover
3. Glass Houses
4. Hecate’s Nightmare
5. Kick in a Spleen
6. Platitudes And Barren Words
7. Hexed
8. Relapse (The Nature Of My Crime)
9. Say Never Look Back
10. Soon Departed
11. Knuckleduster

LINE UP CHILDREN OF BODOM

Alexi Laiho – guitar and vocals
Janne Wirman – keyboards
Daniel Freyberg – guitar
Henkka Blacksmith – bass guitar
Jaska Raatikainen – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ