Ektomorf – Reborn

Facebookrssmail

Ektomorf is een Hongaarse Thrash Metal band die in 1994 is opgericht door bandleider en enige overgebleven originele bandlid Zoltan Farkas. ‘Reborn’ is inmiddels al hun 15e studioalbum en het eerste album wat ze uitbrengen voor het Oostenrijkse platenlabel Napalm Records. Eerder heeft Ektomorf ook al albums uitgebracht voor Nuclear Blast en AFM Records, toch niet de minste platenmaatschappijen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Ektomorf nooit eerder had gehoord voordat ik deze ‘Reborn’ mocht bespreken. Reden te meer om hun voorgaande albums ook eens te gaan checken want wat de heren op dit album laten horen smaakt naar meer. In mijn research op internet begrijp ik dat hun eerdere werk meer Groove Metal georiënteerd is. Mede door de zang van Zoltan Farkas wordt Ektomorf door critici vaak afgeschilderd als een Sepultura-kloon. Hiermee doe je Ektomorf wel wat te kort aangezien ze muzikaal duidelijk meer in huis hebben dan louter Sepultura/Cavalera riffjes na te spelen.

Als referentiekader voor de muziek op ‘Reborn’ kun je denken aan een combinatie van de oude Metallica en Sepultura. De Groove Metal is grotendeels vervangen door agressieve Thrash riffs en mooie gitaarsolo’s. Sporadisch hoor je deze oudere Groove-invloeden nog terug in de Breakdowns en de ‘meezingbare’ refreinen. Nummer wat eruit springt is het instrumentale ‘Forsaken’. Knap gedaan, het valt niet mee om een ruim 7 minuten durend instrumentaaltje spannend te houden maar Ektomorf is het gelukt. ‘Forsaken’ had niet misstaan op ‘Master Of Puppets’ of ‘Ride The Lightning’ en is voor mij persoonlijk het beste nummer van het album.

Liefhebbers van de oude Sepultura en Metallica kunnen dit album blind (of doof) aanschaffen maar ook voor de gemiddelde (Thrash)Metal fan biedt dit album veel moois. (80/100) (Napalm Records)

Tracklist

1 Ebullition (3:57)

2 Reborn (4:31)

3 And The Dead Will Walk (4:11)

4 Fear Me (4:00)

5 Where The Hate Coceives (5:28)

6 The worst Is Yet To Come (4:51)

7 Forsaken (7:09)

8 Smashing The Past (3:11)

Line up

Zoltan Farkas – Vocals/Guitars

Szebastian Simon – Guitars

Csaba Zahoran – Bass

Kalman Olah – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ