Bewitcher-Under The Witching Cross

Facebookrssmail
 Bewitcher-Under The Witching Cross

Dit is het 2e werkstuk van deze in 2013 opgerichte Amerikaanse 2-mansformatie. Eerder brachten ze in 2016 hun gelijknamige debuut ‘Bewitcher’ uit. Zoals al vermeld bestaat Bewitcher uit 2 personen. Ik weet niet of ze er live andere muzikanten bijslepen of dat ze met zijn tweeen op het podium staan. Bewitched speelt Blackened Speed Metal en dat dekt de lading volledig. Het Blackened zit ‘m voornamelijk in de zang en de teksten. Ook de productie is vrij Black Metal, het klinkt allemaal vrij jaren ’80.

Ik weet niet of de heren dit bewust gedaan hebben of dat het budget dat platenmaatschappij Shadow Kingdom ter beschikking had vrij beperkt was. De ‘Speedy’ zijde is het over het algemeen hoge tempo van de nummers en het lekkere (solo)gitaarwerk. 2 nummers wil ik er uit lichten. Ten eerste ‘In The Sign Of The Goat’ waarin het tempo wat lager ligt dan bij de andere nummers van het album. Dit komt het album zeker ten goede. Verder wil ik de instrumentale afsluiter ‘Frost Moon Ritual’ vermelden. Mijns inziens de beste track van het album.

Natuurlijk ook weer  puntjes van kritiek, vrijwel alle nummers kennen geen echt einde maar worden weggedraaid en de wat matige productie (al dan niet bewust). Ik persoonlijk vind het een lekker album maar ik ben bang dat anno 2019 hier weinig mensen op zitten te wachten. Liefhebbers van de oude Venom of gewoon houden van goed gespeelde rechttoe-rechtaan Metal moeten deze schijf zeker een kans geven. (75/100) (Shadow Kingdom)

Track List

1 Savage Lands Of Satan (3:51)
2 Hexenkrieg (3:27)
3 Under The Witching Cross (4:29)
4 Heathen Woman (3:45)
5 Too Fast For The Flames (2:48)
6 In The Sign Of The Goat (5:22)
7 Rome Is On Fire (3:35)
8 Frost Moon Ritual (5:14)

Line Up:

Andreas Magus (echte naam Andrew Mercil) Bass/Drums  
Mateo Von Bewitcher (echte naam Matt Litton) Guitars/Vocals/Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ