Wreck Defy – Remnants of pain

Facebookrssmail

Canada en thrash metal, dan denk je gelijk aan oldschool thrashband Exciter en de eind jaren ’80 ontstane band Annihilator. Beide bands zijn nog steeds actief, maar uiteraard ontstaan er ook nieuwe bands en 1 van die bands is Wreck-Defy. De band bestaat overigens nog maar zeer kort, oprichting is namelijk in 2016. 

Ondanks al redelijk wat bezettingswisselingen, brengt de band na ca. 1 jaar haar eerste album uit, ‘Fragments of Anger’. In 2018 komt de bij velen bekende voormalige Testament-bassist Greg Christian bij de band. Eerder had Aaron Randall, voormalig zanger van Annihilator begin jaren ’90 en de zanger op ‘Set the World on Fire’, zich al bij de band gevoegd. 

En nu is daar dan het tweede album ‘Remnants of Pain’. Zoals hierboven al gemeld, de stijl van de band is dus thrash, niet recht toe recht aan, het album staat vol met gevarieerde tracks. Vergelijken met andere bands is eigenlijk lastig, de band heeft best wel een eigen geluid, je kunt denken aan o.a. Annihilator en Testament (niet gek). Het gevarieerde is echter wel tegelijk ook regelmatig voor mijn gevoel het struikelblok van dit album, coupletten worden regelmatig afgewisseld met refreinen welke niet lekker in elkaars verlengde liggen, waardoor de indruk ontstaat dat er te veel knip-en plakwerk verricht is. Dit bemerk je direct al in openingsnummer ‘Killing the Children’. Ook afsluiter ‘Blackened Cloth’ bevat zo’n merkwaardige overgang. Een nummer als ‘18oz of Chrome’ heeft ook wel afwisseling, maar de overgangen steken daar logischer in elkaar. Een ander minpunt zijn enkele midtempo-nummers welke soms gewoon cheesy overkomen, zoals ‘Looking Back’ en ‘Divide’ en met name ‘Angels and Demons’, waar de plank flink mis geslagen wordt. 

Instrumentaal en productioneel klinkt het album goed, daar ligt het niet aan. Al met al een album wat niet heel veel indruk maakt door zijn te veel matige stukken en nummers, de namen van Randall en Christian zijn dus geen garantie voor een heel goed en sterk album. 
(63/ 100)(Inverse records )

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ