Forever Still – Breathe In Colours

Facebookrssmail
https://www.youtube.com/watch?v=JOo0qgHpCac

Forever Still wordt opgericht in 2010 door de Deense zangeres Maja Shining en de eveneens uit Denemarken afkomstige multi-instrumentalist Mikkel Haastrup. Dit tweetal brengt in eigen beheer 3 EP’s uit en krijgt hierbij compositorische hulp van niemand minder dan Flemming Rasmussen. In 2016 brengen ze hun debuutschijf ‘Tied Down’ uit. Ook via Nuclear Blast waar ze dat jaar voor getekend hebben. Na het uitbrengen van dit album gaat de band intensief touren in Europa oa met Lacuna Coil en Children Of Bodom. Tevens staan ze op het hoofdpodium van Bloodstock. ‘Tied Down’ krijgt tevens een  nominatie voor een Metal Hammer award in de categorie beste debuut-album.

Voor hun 2e album ‘Breathe In Colours’ heeft het tweetal drummer Rune Frisch die al deel uitmaakte in hun live-band definitief ingelijfd evenals gitarist Inuuteq Kleemann. We kunnen nu dus spreken van een complete band. De teksten en onderwerpen die de band behandelt zijn geïnspireerd door het boek ‘Do Androids Dream Of Electric Sheep’ van Philip K. Dick. Dit boek is uiteindelijk de inspiratiebron geweest voor de film ‘Blade Runner’. De productie is zoals meestal bij Nuclear Blast dik in orde.

Forever Still speelt Metal met een symfonische inslag. Denk aan bands als Halestorm en Lacuna Coil. Positieve uitschieters ‘Survive’ waarbij Maja een strot opzet die me werkelijk omver blaast, ‘Rising Over You’ met mooie staccato gitaarpartijen en rollende (Bass)Drums en het rustige, sfeervolle ‘Say Your Goodbyes’. (80/100) (Nuclear Blast Records)

Track List

1 Rewind (3:18)
2 Fight! (3:09)
3 Breathe In Colours (4:29)
4 Is It Gone? (4:02)
5 Survive (3:37)
6 Do Your Worst (3:17)
7 Pieces (3:12)
8 Rising Over You (3:22)
9 Say Your Goodbyes (3:41)
10 Embrace The Tide (3:32)

Line Up

Maja Shining – Vocals/Keyboard
Mikkel Haastrup – Guitars/Bass/Keyboard
Rune Frisch – Drums
Inuuteq Kleemann – Guitars 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ