OVERKILL – THE WINGS OF WAR

Facebookrssmail

Bam, alweer het 19e album van deze trash veteranen ligt in de schappen. Vanaf het album ‘Ironbound’ zit de band weer behoorlijk in de lift en dat is niet meer dan terecht gezien de zeer hoge kwaliteit van de laatste krakers. Om kort te gaan; dat is op ‘The Wings Of War’ gelukkig niet anders al is deze over de gehele linie wat sneller dan de wat meer duistere voorganger ‘The Grinding Wheel’ en treffen we hier wat meer vette punkinvloeden aan.

Opener ‘Last Man Standing’ beukt er traditiegetrouw weer supervet in mede door het genadeloze hakwerk van nieuwe drummer Jason Bittner (o.a. ex Flotsam and Jetsam) die zich meteen laat gelden. Uiteraard is er geen tijd om op adem te komen met nummer als ‘Believe In The Fight’ (met heerlijk groovend middengedeelte) en ‘Head Of A Pin’. Met ‘Bat Shit Crazy’ en vooral het zware ‘Distortion’ krijgen we wat meer afwisseling voorgeschoteld al kan ‘Distortion’ mij niet helemaal bekoren mede door de lengte van het nummer. Furieuze punk laat de band nog horen in het vette ‘Welcome To The Garden State’ en ‘Where Few Dare To Walk’ is een geslaagd erg dreigend nummer. De overige songs verdienen zonder meer het predicaat Overkill waardig maar springen er, gezien hun uitgebreide catalogus, niet bovenuit. Erg is dat niet, andere bands zouden er een moord voor doen maar de lat bij Overkill ligt nu eenmaal een stuk hoger.

‘The Wings Of War’ consolideert moeiteloos de status van Overkill in de top van het genre. Op de strot van Bobby Blitz zit nog steeds geen merkbare sleet en DD Verni is het in elkaar smeden van lekkere trash zeker nog niet verleerd. Wel kan deze boreling niet tippen aan de meer groovende topalbums als ‘Ironbound’, ‘White Devil Armory’ en ‘The Grinding Wheel’. Erg is dat zeker niet want dan kunne ze straks op hun 20e album extra excelleren. (85/100) (Nuclear Blast)

Tracklist:

1.       Last Man Standing
2.       Believe In The Fight
3.       Head Of A Pin
4.       Bat Shit Crazy
5.       Distortion
6.       A Mother’s Prayer
7.       Welcome To The Garden State
8.       Where Few Dare To Walk
9.       Out On The Road-Kill
10.   Hole In My Soul

Line-Up:

·         Bobby “Blitz” Ellsworth – Zang
·         D.D. Verni – bas
·         Dave Linsk – Gitaar
·         Derek Tailer – Gitaar
·         Jason Bittner – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ